Ny Aarhus-sang med bylyde slutter kulturåret

Sanger Nanna Bech, fhv. biskop Kjeld Holm og fhv. højskoleforstander Jørgen Carlsen medvirker

Af
Af Bendte Tahmasbi Hansen

Den aarhusianske kunstnerduo Apperaat har gentænkt en Aarhussang.
“Vi har produceret et roligt nummer, der som udgangspunkt kan høres af de fleste, uden de løber skrigende væk. Unge som ældre,” siger Apperaat.
'Aarhus simpelthen' er blevet en sang, der indeholder spoken words af Biskop Emeritus Kjeld Holm og Jørgen Carlsen, og med sang af komponist og sanger Nanna Bech.
“Selve melodien er bygget op over et loop, som har noget roligt/chill-agtigt over sig. Udover almindelig instrumentering har vi bl.a. optaget forskellige bylyde eller støj, som er blevet blandet, spillet baglæns, pillet fra hinanden og sat sammen igen og endelig mikset ind i tracket. Og der er selvfølgelig også måger med,” uddyber Apperaat.
LÆS OGSÅ: Byens store juletræ tændt og julen sunget ind
Som et lille kuriosum er en del af lilletrommen en lyd, der opstår, når man står i midten af rotunden i Mindelunden i Mindeparken og klapper i hænderne. Det er inspireret af lydforsker og musiker Marie Koldkjær Højlund, som tidligere på året havde optaget lyde fra rotunden til et projekt.
“Vi har ikke lavet en sang om, hvad Aarhus er. Man skal ikke forvente en ny 'Hjem til Aarhus'. Vi har lavet en sang, der udtrykker byens stemning. Den er et musikalsk digt.”
'Aarhus simpelthen' og den dertilhørende video kan opleves ved afslutningen af Kulturhovedstadsåret 2017 9. december, kl. 18.30-19 i foyeren på Rådhuset.

Publiceret 05 December 2017 10:00

SENESTE TV