Northside:

Nu skal du spise af sidste års affald

NorthSide samlede i år 2,5 tons plast, der bruges igen på festivalen næste år – som tallerkner

Af
Af Bente Tahmasbi

I løbet af de sidste tre år er mængden af sorteret affald steget og steget på NorthSide.
Sidste år blev 76 procent af al affald sorteret til genanvendelse. Heraf 2,5 tons ølkrus og kander, der er særlig velegnet til genanvendelse.
“Ambitionen er stor, og det er vigtigt at vise gæsterne, at det kan betale sig at affaldssortere – og det helst i 1:1 skala, så gæsten møder sit gamle ølkrus i ny form,” siger Rasmus Hørsted Jensen fra Worldperfect, der står bag projektet.
"Vi tester i uge 48 en ny type festivaltallerken med gribekant til ølkruset, så man kan holde tallerken og krus med én hånd og spise med den anden hånd. Der stilles store krav til designet, da både gæster skal have et godt greb og madboder skal kunne servere forskellige retter på tallerkenen."
LÆS OGSÅ: Eskelund bliver ny koncertplads: Viby-borgere raser
Den Skandinaviske Designhøjskole er involveret, så de unge designere får en forståelse for bæredygtig innovation og koncept- og produktdesign.
“Tallerknerne får en pant, som man kender det fra for eksempel ølkrus, så vi sikrer, at de bliver indsamlet og kan indgå i kredsløbet. Igen og igen og...,” siger Jakob Baun-gaard, ressourceansvarlig på NorthSide.
NorthSide vil gerne gå forrest i den grønne omstilling inden for festivaler og håber at inspirere andre festivaller.

Publiceret 29 November 2017 06:45

SENESTE TV