Mette designer nye sko i gamle klæder

En helt ny version af 1940’er vintagesko har set dagens lys i Vintage Divine

Af
Tekst og foto af Stine Østergaard

Butikken er fyldt med vintagekjoler i alverdens farver og materialer – nogle næsten 100 år gamle. Helt atypisk blander der sig nu en duft af nyt læder og ruskind i butikken Vintage Divine. Den kommer fra Mette Aaes nye skokollektion Memery, som er vintage-inspirerede sko.
“Den er klassisk og elegant og går både til vintagekjoler og spadserdragter. men jeg kunne også sagtens se dem på en kvinde, som går i meget nyt tøj,” siger Mette Emery, som selv har designet skomodellen.

Revet væk

Den første model er inspireret af de sene 1940'ere, og fås i grøn, rød og sort. Allerede en uge efter, at Mette Emery satte skoene til salg for første gang, har hun måtte bestille flere hjem fra den systue i Kina, som hun samarbejder med.
“De er blevet modtaget rigtig fint. Især den sorte har solgt rigtig godt og er allerede udsolgt i nogle størrelser. Den grønne er måske mere for de modige – men jeg synes det er sådan en flot farve,” siger hun,
“Det er vigtigt, at de er gode at have på. Så ser man også meget mere elegant ud, end hvis man usikkert står og vakler i et par sko, som man ikke kan gå i,” siger Mette Emery.
Hun har prøvet at sælge vintagesko i Vintage Divine før, men det har ikke været en succes.
“Gamle sko bliver ofte helt stive i materialet, hælen går nemt i stykker, de er meget ustabile og ikke rare at have på Og så er størrelserne mindre, så det er svært at finde nogen, man kan passe,” fortæller Mette Emery.
Skoene er fremstillet i ruskind med en sål i ægte læder. Sålen indeni er forsynet med silikone for ekstra god komfort, og den lille veloursnørre er ikke kun dekorativ, men bruges også til at få skoen til at sidde godt om foden.
“Det her er det eneste lille stykke plastik i skoen,” siger Mette Emery og peger under hælen på en af de grønne sko.

Lige nu fås modellen i tre farver. Men både nye farver og modeller er på tegnebrættet hos det vintage-inspirerede skomærke Memery.

Lige nu fås modellen i tre farver. Men både nye farver og modeller er på tegnebrættet hos det vintage-inspirerede skomærke Memery.

Inspiration fra gamle sko

Mette Emery har selv en stor samling af originale vintage sko, som hun har samlet inspiration fra. Hun har også kigget meget i gamle modeblade for at få de helt rigtige idéer til skoen. Dethar været svært at komme frem til det helt rigtige resultat. Men nu står skoen her endelig i butikken.
“Det var vigtigt for mig, at det blev en klassisk sko, som ikke var for karikeret vintage. Når jeg sidder med den her i hånden er jeg meget tilfreds. Den er blevet så flot” siger Mette Emery, der allerede har idéer til nye modeller.
Blandt andet tænker hun på at lave en model med en lavere hæl, så endnu flere kan have glæde af de fine vintage replikasko.
“Det er jo ikke alle, som kan lide at gå med hæl. Men jeg har dem på hele dagen her i butikken, og de er så rare at have på.”
 

Vintage Divine

I Vintage Divine kan du købe håndplukket vintagekjoler og -tøj fra 1920-1960'erne
Butikken har ligget i en gammel købmandsgaard fra 1600-tallet i Klostergade siden 2015 – før det lå den i Høgh Guldbergsgade
Den nye skokollektion er det eneste nye, du finder i butikken
Skomærkets navn Memery er sammensat af M (for fornavnet Mette) og efternavnet Emery.

vintage-divine.dk

 

Publiceret 24 November 2017 15:00

SENESTE TV