Julemarkedet i Ridehuset er Ries sidste

Der bliver igen i år hyggeligt julemarked i Ridehuset. Det er sidste gang, at Rie Nielsen står bag - men hun har sørget for at markedet lever videre

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

Også i år vil det dufte af hjemmebag og ose af hygge i Ridehuset i Aarhus, når julemarkedet fylder det med stjerner og lys.
Rie Nielsen vil som i alle de foregående 20 år fylde cafeen med sit populære hjemmebag - blandt andet hendes kendte hindbærsnitter og kiksekage.
Men det bliver sidste gang, at hun står for at sammensætte gruppen af kunsthåndværkere og designere, der fylder 85 stande med gammelt håndværk, nye trends og unikke påfund.
LÆS OGSÅ: Julemarkeder i Aarhus - Tivoli Friheden, Den Gamle By, Ridehuset, Food Market...
“Jeg har ført julemarkedet til noget, der overgår min vildeste fantasi. Det er større og bedre end nogensinde, men nu er det nået et punkt, hvor jeg kan slippe, fordi deltagerne ved, hvad det handler om, og at de skaber det i et fællesskab,” siger Rie Nielsen.
“Det har aldrig bare været mit marked. Alle bidrager til den gode stemning,” siger Rie Nielsen, der har flere ideer til, hvad hun nu skal.
“Jeg ved endnu ikke, hvilke der bliver til noget. Men hvis jeg skal nå noget andet i mit arbejdsliv, skal det være nu,” siger Rie Nielsen.
Hendes afløser er fundet: Rikke Kækel.
Hun har fulgt Rie Nielsen i mange år, fordi Rie Nielsen har lejet bil hos hende. Rikke Kækel lejer pølsevogne og slushmaskiner til især festivaller, man da det er mest om sommeren, vil hun gerne have en vinter-opgave. Hun skal oplæres under dette års julemarked.
Hvis nogle af læserne på dette tidspunkt er begyndt at sørge over tabet af Rie Nielsen bagværk, kan vi straks berolige dem. Det ser nemlig ud til, at Rie Nielsen må tage bagerjobbet næste år. Så man vil fortsat kunne købe hendes kager og bogen 'KageRier'.


Mange er med

Rie Nielsen mener, at Byens kunst- og julemarked i Ridehuset er Danmarks største kunsthåndværkermarked. 
Der er udskiftning af standholdere en gang om ugen, så hen over måneden er udvalget meget stort. Og da de hver især selv står bag disken, kan man få sig en snak om deres varer.
LÆS OGSÅ: Julemarkeder på Godsbanen, Dansk Dyreværn, Arkitektskolen, Møllestien, Elværket
Upcycling og recycling er tidens trend, og flere og flere arbejder med genbrug i deres værker. 
På markedet vil man også kunne se gode projekter, der giver støtte og vejledning til udsatte unge. Blandt andet er der varer fra værkstederne på Kofoeds Skole - et værested for socialt udsatte.


Ridehusets julemarked

Markedet åbner lørdag 25. november.
Standene skifter 1.december, 8.december og 15.december.
Lørdag 9. december er der officiel afslutning på Aarhus som Kulturhovedstad 2017 og der vil der være fest i gaderne i midtbyen og omkring Musik -og Ridehuset.

I denne anledning holder Ridehuset åbent til klokken 20.
I cafeen er der varm glögg, kakao og lune æbleskiver, supper, sandwich og ris a la mande, kaffe og the. 
Gratis entre.

Publiceret 23 November 2017 00:00

SENESTE TV