Billedrig bog om Aarhus i 60’erne

Stadsarkivar Søren Bitsch har udgivet en bog om byens udvikling i et hæsblæsende årti

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

Arkitektskolen blev grundlagt, bogtårnet blev opført og den første festuge fandt sted i 1960'erne i Aarhus. Også Teateret Svalegangen blev til.
Det går stærkt i dag, men der var også fuld fart på i 1960'erne. Studiemiljøet voksede med både en udvidelse af universitetet og åbningen af Børglum Kollegiet i 1967.
Ikke kun antallet af studerende voksede. Det gjorde antallet af aarhusianere også. Betonbyggerier skød op i Charlottehøj og Gellerup. Mange af de gamle bygninger i midtbyen blev jævnet med jorden, mens andre blev renoveret.
LÆS OGSÅ: 250.000 bøger skadet i skolebrand
Optimismen voksede i takt med den økonomiske fremgang. Byens borgere købte vaskemaskiner, tv-apparater og røremaskiner. Flere og flere fik biler, der stod parkeret foran boligblokkene og parcelhusene.
Stadsarkivar har sammen med en håndfuld andre forfattere st sig for, at vi ikke må glemme det spændende årti. Derfor har de samlet masser af fotos, så de kan give læserne 'Aarhusianernes historie fortalt i billeder'.
376 sider er det blevet til.
Historiekyndige Anneken Appel Laursen, Janne Marie Barslev, Kitt Bording-Jensen og Thomas Norskov Kristensen har hjulet Søren Bitsch Christensen med 'Aarhus i årtier - 1960'erne'. Udgivet på Turbine.

Publiceret 08 November 2017 16:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV