Når jeg synger ’Room With A View’ er jeg virkelig mig selv

Kris Herman er ikke vant til at være skuespiller, men i ’Made in Aarhus’ kan han lade musikken tale

Af
Af Stine Østergaard

Sangene i teaterkoncerten 'Made in Aarhus' er også en stor del af soundtracket til musiker Kris Hermans musikalske opvækst.
Nu får han lov selv at synge de sange på scenen, når han og resten af holdet bag 'Made in Aarhus' rammer Musikhuset Aarhus som en del af deres koncertturné.
Den lokale artist Kris Herman synes, det er er stor udfordring pludselig at være skuespiller. Det at spille en anden, når han er vant til at være sig selv som musiker. Men særligt én sang hjælper ham til at finde mening i det hele.
”Hvis jeg skal nævne en af sangene, jeg har et særligt forhold til, må det være Tina Dickows 'Room With A View'. Da jeg så, at den var på setlisten, spurgte jeg straks, om jeg ikke måtte få lov at synge den. Når jeg gør det – så er jeg virkelig mig.” Minderne om netop dén sang sætter Kris Herman tilbage i tiden til dengang i 1999, hvor han efter gymnasiet tog til USA på collage. Her fik han af bekendte foræret en af Tina Dickows demoer, hvor 'Room With A View' var på.

Lyden af Aarhus

Men det er blot én af de næsten 50 sange, som er med i 'Made in Aarhus', og mon ikke mange aarhusianere har et nært forhold til en eller flere af dem.
”Gnags synes jeg i mine barneår var rigtig fedt, og da jeg kom i 20'erne fik jeg øjnene op for Tv2's tekstunivers, som spillede ind i mit liv,” siger Kris Herman.
Og det betød meget for Kris Herman, at nogle af hittene fra hans ungdom var skrevet at aarhusianere.
”Jeg var godt klar over, når artisterne var fra Aarhus. Det betød virkelig noget, at de ikke var fra København, Aalborg eller Sønderborg.”

Kris Herman spiller over for Xenia Lach-Nielsen og Annette Heick (på billedet) og Trine Pallesen samt Tomas Ambt Kofod. Foto: Brita Fogsgaard

Kris Herman spiller over for Xenia Lach-Nielsen og Annette Heick (på billedet) og Trine Pallesen samt Tomas Ambt Kofod. Foto: Brita Fogsgaard

Fortælling om kærlighed

'Made in Aarhus' handler som mange hits om kærlighed og vores forhold til hinanden. De mange aarhusianske sange bliver flettet ind i handlingen.
”Det er en utrolig flot fortælling. Hver af vores karakterer har også en historie, og det handler om vores forhold internt til hinanden på kryds og tværs. Og det er musikken, som får lov at fortælle den historie i halvanden time fra første til sidste sekund,” fortæller Kris Herman.
Prøverne er foregået i København lige som de første forestillinger, og det er gået rigtig godt, synes han. Men han glæder sig meget til at komme hjem til Aarhus og spille forestillingen.
”Alt er gået rigtig godt. Men når vi rammer Aarhus er vi forhåbentlig endnu mere løsslupne og kan lade følelserne tage over.”

Made in Aarhus

'Made in Aarhus' kan opleves i Musikhuset 7.-12. november.
Sange af blandt andre: Thomas Helmig, Tv2, Gnags, Tina Dickow, Nephew, Medina, Carpark North, Shit & Chanel, L.O.C., Bamses Venner, Kliché, Sko/Torp, Nice Little Penguins, Poul Krebs, Jacob Haugaard, De Nattergale og På Slaget 12.

Publiceret 03 November 2017 07:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV