Bloomers åbner pop-up butik på Strøget i Aarhus

Efter 14 år på adressen Volden 34 har vintagebutikken Bloomers åbnet ny pop-up shop på Strøget

Af
Af Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Lune pelsfrakker, vamsede striktrøjer, fede pumps og blanke tasker. Hos Bloomers på hjørnet af Volden og Graven i det brostenstoppede Latinerkvarter hænger fristelserne bøjle om bøjle, og hylderne bugner af unikke vintageting. Det samme gør sig nu gældende i Bloomers' nye vintage pop-up butik, som er åbnet på Strøget, Søndergade 43 – i den gamle Hummel butik.
LÆS OGSÅ: Bloomers mikser nyt og gammelt
I 14 år har Bloomers haft adresse i Latinerkvarteret – og i alle 14 år med de to kvinder Nanna Lynge Larsen og Caterina Pinzarrone i spidsen. Butikken er en af de sidste tilbageværende privatejede butikker i området.
“Bloomers har eksisteret i 14 år, og det betyder, vi godt kan risikere at blive glemt lidt i folks bevidsthed. Vi er også selv blevet lullet lidt ind i, at butikken går godt, og vi har mange faste kunder. Så nu synes vi, tiden er til at udvide og slå det stort op,” fortæller Nanna Lynge Larsen.

Håndplukket vintage

De to bagkvinder rejser selv rundt i Europa og håndplukker vintage varer, som de sætter i stand og sælger i butikken. Sammen med enkelte nye varer fra udvalgte mærker.
“Da vi for godt to uger siden fik muligheden for at leje os ind i butikken på Strøget, var vi ikke i tvivl om, at det var en chance, vi var nødt til at gribe. En chance for os til at gøre opmærksom på, at vi er her endnu og kan tilbyde noget anderledes. Det mener vi, byen i høj grad har brug for...” Nanna holder en kort pause, ligesom for at veje sine ord. Så fortsætter hun:
LÆS OGSÅ: Sephora åbner stor butik i Aarhus
“Bestseller har jo stort set købt hele Latinerkvarteret, og efterhånden ligner strøgene i samtlige byer hinanden med kædebutikker side om side. Det bliver meget upersonligt, og det synes vi er ærgerligt. Derfor er vi – som en af de få tilbageværende independent multibrand stores – nødt til at gå mod strømmen for ikke at blive kørt over. Vi har i mange år haft en niche i Latinerkvarteret. Den niche vil vi nu forsøge at udbrede til Strøget.”
Pop-up butikken slog dørene op for købelystne kunder fredag 27. oktober.
“Der gik ikke meget mere end 14 dage fra, vi fik at vide, vi kunne få lokalet i Søndergade, til vi åbnede butikken. Så der var meget, der skulle nå at falde på plads på kort tid. Når man, som vi, finder sine varer i andre lande, kræver det en del koordinering, så vi har arbejdet på højtryk de sidste mange dage for at blive færdige til at kunne byde velkommen i de nye omgivelser på Strøget,” siger Nanna.

I 14 år har Bloomers butikken ligget her på hjørnet af Volden og Graven i Latinerkvarteret. Foto: Mai-Britt Jeppesen

I 14 år har Bloomers butikken ligget her på hjørnet af Volden og Graven i Latinerkvarteret. Foto: Mai-Britt Jeppesen

Den anderledes julegave

Tanken er, at Bloomers pop-up butikken skal have adresse på Strøget i tre måneder.
“Men det kan sagtens være, vi ender med at ligge på Strøget i et halvt års tid. Det afhænger af, hvor godt vi bliver taget imod, og om andre måtte ønske at overtage lejemålet permanent,” fortæller Nanna.
LÆS OGSÅ: Salling tænder sin julebelysning på fredag
“Vi kan ikke lægge flere 100.000 kroner om måneden i husleje, så det er ikke en mulighed for os at blive på Strøget. Men vi kan få nogle gode måneder med julehandlen, hvor vi har noget andet at byde ind med end bøger og Kähler vaser. Hos os kan man finde den anderledes, unikke og ekstravagante gave til alle aldre.”
Inden Nanna skynder sig tilbage til arbejdet, når hun at tilføje:
“Forhåbentlig vil vores nye pop-up butik gøre, at nye kunder får øjnene op for os. Vi håber og tror på det!”
Bloomers pop-up butik holder åbent mandag til torsdag kl. 10-17.30, fredag kl. 10-19 samt lørdag kl. 10-16.
 

Publiceret 31 October 2017 07:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV