Ny frisørsalon i herskabslejlighed med blød jazz og hjemlig hygge

Den miljøvenlige Birthe Gleerup har åbnet en ny salon med bedre tid til kunderne, god kaffe og mere massage

Af
Tekst og foto: Bente Tahmasbi Hansen

 
Den kendte og miljøvenlige frisør gennem mere end 25 år, Birthe Gleerup, vil prøve noget nyt. Hun har åbnet en mindre salon med plads til færre kunder og mere ro. Der er Loungestemning og stilen er den såkaldte nordisk noir, som er skandinavisk enkel og med mørke farver.
Der er blød jazz, tændte stearinlys og rolige grå farver i et smukt mønstret tapet på væggene. Kunderne ligger næsten ned i store massagestole, når de får vasket hår.
40 år bag saksen: Jeg skal bæres herfra

Stolen giver ryg, baller og ben en afslappende omgang, mens frisøren tager sig af hår og hovedbund med en massage, der er længere end sædvanligt. Der er nemlig afsat ekstra tid til det.
“Vi har fokus på det gode frisørhåndværk, som vi alle brænder for. Jeg har samlet et hold af garvede frisører, så her er et højt niveau, forklarer Birthe Gleerup, der selv er en del af holdet, fordi hun stadig gerne vil arbejde med sit håndværk.
Udover hende er der Michael Thomsen og Marlene Mathiasen, som har arbejdet mellem 20 og 30 år i branchen. Plus Benedikte Sander, der er elev.
“Jeg blev inspireret af en artikel i Børsen om en ny salon i København. Den ligger i en herskabslejlighed og får kunderne til at føle sig helt hjemme. Jeg besøgte den, og synes, det var en skøn oplevelse,” forklarer Birthe Gleerup, der har to saloner i Jægergårdsagde og Badstuegade.
Frisør Andersen har svunget saksen i 60 år i Risskov

Der serverer man økologisk fairtrade chokolade for kunderne. Vand med ingefær, citron og frisk mynte. Og en urtete, der er opkaldt efter Birthe Gleerup. Den hedder simpelthen Frisørens Te. Birthe Gleerups kunder blev så vilde med teen med anis og mynte, at teforretningen, der dengang lå i Guldsmedgade, opkaldte urte-blandingen efter hende. Den er siden gået som varmt brød.
Trods succesen i salonerne synes Birthe Gleerup, at der skulle ske noget nyt.
“Der er 12-15 piger i den livlige salon i Badstuegade. Til forskel fra det, har vi nu Vestergade, der er meget mindre og med ro på,” forklarer Birthe Gleerup.
Udenfor vinduerne i den nye salon i Vestergade er der på den ene side en dejlig gårdhave og gamle bindingsværkshuse. På den anden er Vestergades brosten.
Kaffen er øko, urteteen er frisørens og produkterne er uden parabener og sulfater. Nogle af dem er danske, så de har ikke belastet verdens CO2balance med lang transport.
Prisen på den eksklusive version af Birthe Gleerup koster fem procent mere end i de to andre saloner. Fordi der er afsat mere tid til den enkelte kunde. En behandling til 565 kroner koster således i Vestergade 595 kroner.
 

Birthe Gleerups nye salon ligger i idylliske Vestergade med brosten og et kig til Vor Frue på den ene side og domkirken på den anden.

Birthe Gleerups nye salon ligger i idylliske Vestergade med brosten og et kig til Vor Frue på den ene side og domkirken på den anden.

Der er tændte lys, smukke blomster og smagfuld kunst i salonen.

Der er tændte lys, smukke blomster og smagfuld kunst i salonen.

Publiceret 08 October 2017 07:00

SENESTE TV