Off The Record:

Komik og gudløse torsdage

For en slik kan man på torsdage opleve masketeater, moderne julecabaret og klassisk scenekunst i Svalegangens Off The Record

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

 
Man kan både få noget at tænke over, blive forløst eller ramt lige i hjertet de kommende 10 torsdage på Svalegangens Off The Record-scene.
Den har kørt siden 2010 og er blevet en stor succes med en belægningsprocent på 92. Den har udviklet sig fra at være nichepræget til at være bred og mere let tilgængelig. Og billetprisen ligger mellem 50 og 80 kroner.
En af denne sæsons højdespringere er julecabareten: Gung-Ho Christmas Cabaret. Seks professionelle scenekunstnere inden for genrene musik, teater, tryl og komik, tørner sammen og giver deres bud på moderne julestemning.
Et andet interessant indslag er, når Gudløs Torsdag får besøg af Michael Schøt fra Schøtministeriet. Han laver især samfundssatire og lægger hver uge en politisk kommentar ud på Facebook, hvor han har op mod 100.000 seere. Michael Schøt vil i Aarhus tale om vanetænkning og uholdbarheder i vores samfund. Samme aften vil medlemmer af Foreningen Eftertro tale om deres oplevelser med at tvivle på deres tro eller med at forlade et religiøst samfund.
Det er i praksis gratis at deltage i den gudløse torsdag. For billetten har nemlig en særpris à 20 kroner og kan veksles til en øl.
 

10 lyspunkter

Mette Rønne står bag programmet, der byder på stjernestunder, grin, eftertanke og magi.
“Jeg prøver altid at sammensætte et program med en masse forskelligt. Der skal ikke være en rød tråd gennem sæsonen eller et samlet forkromet budskab. Det skal være dygtigt, overraskende og underholdende,” siger hun.
“Jeg glæder mig til det her efterår, for vi skal både grine, græde, tænke efter og se ting, som er på scenen for første gang,” fortsætter Mette Rønne, som står i spidsen for Off The Record.

Fra magi til impro

Sæsonen begynder 5. oktober med et syndigt trylleshow, der passende hedder Sukkersygt. Trylletossen og den personlige træner Anders Andresen præsenterer det lækreste trylleshow.
Senere hyldes forskelligheden af masketeaterforestillingen (U)ligheder af den lokale gruppe Papirhud.
Og der sættes turbo på tankerne, når dramatikere kommer under tidspres i Write Faster, som er impro for dramatikere. De skal skrive scener på tid, og et hold skuespillere står klar til at spille direkte fra bladet.5. okt. Sukkersygt - Trylleshow 
12. okt. (U)ligheder - Masketeater 
26. okt. Halloweenshow – Burlesqueshow 
2.nov. Uha! - Improteater fra Odense 
9. nov. Gudløs Torsdag - under ledelse af Anders Stjernholm 
16. nov. En grøn sofa – En comedyfortælling 
23. nov. I ran and got tired - Teater fra Frankrig og Letland 
30. nov. Write faster - Impro for dramatikere 
7. dec. Gung-ho Christmas Cabaret - teater, musik, tryl, comedy 
14. dec. 20.00 Yule Show – Lummer julestue for voksne. 

 

Publiceret 05 October 2017 07:00

SENESTE TV