Albumaktuelle Maria Malmø:

"Jeg bliver hele tiden inspireret"

På fredag udsender den århusianske sangerinde sin debutplade, der er blevet til efter to års arbejde og blandt andet en rejse til Himalaya. Samme dag giver hun også releasekoncert på toppen af Salling

Af
Af Jonas Wrede Hansen

Lydene, ordene, følelserne og de mange forskellige, skæve personligheder. Bare et lille bitte indtryk kan sætte inspirationen i gang og ende med en sang.
Det er derfor, at den blå notesbog er fast inventar hos Maria Malmø, hvor end hun befinder sig. Også i dag på den langt fra fyldte café i Aarhus er den med. Som en fast følgesvend ligger den på cafébordet ved siden af den lunkne kaffe klar til at suge alle indtrykkene til sig. Og de er over det hele.
”Det kan være, at samtalen bag os er spændende, eller at jeg kan bruge noget fra sangen i højtaleren. Jeg bruger også min mobil til at optage med. Normalt bliver folks mobiler fyldt op af billeder eller videoer. Min bliver altid fyldt op af lydoptagelser. Jeg kan ikke få mig selv til at slette dem. Det kan jo være, at jeg skal bruge dem en dag,” lyder det herligt smågrinende fra den 28-årige århusianske sanger og sangskriver.
Under navnet Malmø udkommer hendes debutplade på fredag. Et album, der er blevet til igennem to års arbejde med de mange indtryk, indsamlet af den faste makker, den blå notesbog.

Vi består alle af stjernestøv

'We come from the stars' er albummets mystiske titel. Men den skal tages helt bogstaveligt og alvorligt. At vi kommer fra stjernerne, er nemlig Maria Malmøs klare overbevisning, og det skinner igennem på hele albummet.
”Jeg læste en videnskabelig artikel om, at vi mennesker faktisk består af stjernestøv. Altså vi indeholder det samme som stjerner. Vi har nitrogen i vores hjerner, kalk i vores knogler og jern i blodet. Det er da vildt, og det giver en behagelig ro at tænke på det,” forklarer hun og fortsætter:
”Det giver håb. Der er helt sikkert en dybere mening med os alle.”

Stilheden i Indens bjerge

Den videnskabelige artikel inspirerede hurtigt Maria Malmø til titelsangen, men de allerførste frø til albummet blev sået tilbage i 2015 langt væk fra Aarhus og Danmark. Helt ovre i Himalayas bjergkæde sad hun sammen med sin familie fuldstændigt omsværmet af ro, imens hun fordybede sig i stilheden.
”Jeg rejser ofte til Indien på længere rejser for at opleve den her ro, der er i de små byer i bjergene langt væk fra alting,” lyder det fra Maria Malmø.
”Jeg skal snart af sted igen. Jeg kan mærke, at jeg er nødt til det. Når jeg har været hjemme i Danmark i for lang tid, får jeg følelsen af, at jeg er nødt til at rejse ud igen for at opsøge den her ro, ellers bliver jeg helt urolig,” fortsætter hun.
Søgen efter stilheden og de rolige omgivelser er også årsagen til, at Maria Malmø ikke længere bor i Aarhus, men sammen med sin kæreste og søn i stedet er flyttet i et hus i den lille og rolige landsby Alken.
”Det er skønt. Der kan man virkelig slappe af og fordybe sig og tænke over livet,” kommer det med et tydeligt oprigtigt smil.

Vil gerne inspirere andre

Når 'We come from the stars' udkommer på fredag, er det også Maria Malmøs håb, at den vil være med til at få folk til at tænke over livet.
”Jeg er rigtig stolt af pladen. Jeg håber, at folk kan finde deres gode sider frem ved at lytte til sangene i en verden, hvor der sker mange forfærdelige ting hver dag,” fortæller hun.
”Der er brug for, at man måske tænker over, hvordan man lever sit liv. Der bliver ofte fokuseret meget på det dårlige, der sker, i stedet for at fokusere på det gode,” fortsætter Maria Malmø, som allerede er i gang med flere nye sange.
”Jeg bliver hele tiden inspireret. Jeg skriver hele tiden,” fortæller hun og peger over på den blå notesbog, der stadigvæk ligger lukket på bordet med indtrykkene gemt i sig.
”Jeg har en naturlig trang til at komme ud med alle de ting, jeg ser og mærker, og den trang får jeg opfyldt ved at skrive sangene.”

Release party

”We Come From the Stars” udkommer på fredag, og i den anledning giver MALMØ gratis koncert på Salling ROOFTOP. fra klokken 18 til 20.

Publiceret 20 September 2017 19:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV