Ikoniske siloer i Sydhavnen er forvandlet til et kunstværk

Mediekunst fylder siloer med lyskunst, som har været på rejse fra Grønland til Aarhus med musikindslag

Oliemøllens ikoniske siloer på havnekajen i Sydhavnen er scene for en magisk medieinstallation og livekoncert, når den dansk/tysk/grønlandske kunstnergruppe Tura Ya Moya præsenterer sit enestående projekt Anersaaq – Spirit of place fra 15. til 24. september.
Kunstprojektet er en 20-fodscontainer, som er ombygget til at medbringer materiale til den spektakulære lyd- og lysinstallation med projektioner på de historiske siloer.
Grønlandske, nordiske og lokale kunstnere har været inviteret til at medvirke i installationerne, der udformes under involvering af lokalbefolkningen. Installationerne omsætter værker inspireret af stedets historie og de unges kunst.
I Aarhus har unge fra Holme skole medvirket og iapril besøgte projektet Aarhus venskabsby Qaqortoq i Grønland.
I alt har den omrejsende kunstcontainer besøgt ti byer i Grønland og Norden, inden den er kommet til kulturhovedstaden.
På jævndøgn er dag og nat er lige lange på hele kloden. Det fejrer kunstnergruppen Tura Ya Moya med grønlandsk trommedans, berlinsk bas, århusiansk trombone og nordiske gæster til en jævndøgnskoncert sammen med de analoge billedprojektioner på kornlagrenes siloer.
Repertoiret består af egne kompositioner og traditionelle sange – både Grønlandske og nordiske i ny fortolkning. Den musikalske rejse følger kunstcontainerens spor på dens lange rejse gennem Berlins baggårde over Skandinavien og Grønland.Det utraditionelle Aarhus2017-projekt har de sidste tre år tilbagelagt over 12.000 kilometer i en ombygget 20-fodscontainer. Næste og sidste stop efter Aarhus er Berlin. Foto: D. Arild

Det utraditionelle Aarhus2017-projekt har de sidste tre år tilbagelagt over 12.000 kilometer i en ombygget 20-fodscontainer. Næste og sidste stop efter Aarhus er Berlin. Foto: D. Arild

Der bliver musik ved de oplyste siloer til Jævndøgnskoncerten. Foto: K. Thastum

Der bliver musik ved de oplyste siloer til Jævndøgnskoncerten. Foto: K. Thastum

Kunstprojektet er et samarbejde mellem grønlandske, tyske og danske kunstnere og musikere. Foto: K. Thastum

Kunstprojektet er et samarbejde mellem grønlandske, tyske og danske kunstnere og musikere. Foto: K. Thastum

Fakta

Kunstinstallationen på siloerne kan opleves 15.-24. september på Silovej 4 i Sydhavnen
Jævndøgnskoncerten er 22. september klokken 20-22.

Publiceret 14 September 2017 08:00

SENESTE TV