Det kan du opleve på Food Festival:

Guide til nørder, nysgerrige og børn

Her har du en genvej til overblik over tre sjove ting for børnene, guf for madnørder og unikke tilbud, du ikke bør misse

I børnehøjde
1. Pynt cupckaes
Jublede du også, da Liv vandt Den Store Bagedyst med sit flotte mesterværk? Og ser du med, når Micki bedømmer børnenes kager i Det Sorte Kageshow på DR Ultra? De to afholder en stor cupcake-workshop for børn. Her får man hjælp til at pynte de festlige kager, og man må naturligvis spise dem bagefter!
Tidspunkt: 3. sep kl. 10.30
Sted: Food Festival, Kokkescenen

2. Livet i havet
Besøg Projekt FiSK og kom helt tæt på lækre sild, labre laks og skæggede torsk sammen med Kattegatcentret, Den Blå Planet, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Nordsøen Oceanarium. Området byder på krabbevæddeløb, muligheden for forsigtigt at stryge en fladfisk over ryggen i de lave bassiner, og så kan du prøve at flå og filetere en fisk på tid.
Tidspunkt: 1.-3. sep, Havet

3.Lær at sanke
Naturen er fyldt med spiselige goder, der bare venter på at blive plukket. Tag med projekt Vild Mad ud i naturen og lær hvor, hvordan og hvornår, du kan samle naturens lækkerier. Turen er en smagsprøve på projektet Vild Mad, som vil udbrede kendskabet til det at sanke og få flere danskere ud i naturen. Når du vender tilbage til festivalpladsen, skal dine vilde fund naturligvis tilberedes over bål.
Tidspunkt: Fredag 1. september kl. 13.00, lørdag 2. sep. kl. 13.00 og søndag 3. sep. kl. 13.00. Mad for børn

For madnørden
1.Gastrojam
Kom til gastrojam og bliv klogere på videnskaben og håndværket bag verdensklasse-kokkekunst, når Bocuse d'Or-kokken Kenneth Hansen og professor i gastrofysik Ole G. Mouritsen, folder smagens univers ud i ord, håndværk og smagsprøver.
Tidspunkt: 2. sep. kl. 17.00, Kokkescenen

2.Anretnings-skills
Du kender det sikkert godt. Du spiser på restaurant, og den ene smukke tallerken efter den anden kommer ind på bordet. Hvordan får de maden til at ligne små kunstværker på restauranterne? Det kan du lære af køkkenchef og holdkaptajn på Det Danske Kokkelandshold. Nicolas Min Jørgensen guider dig gennem anretningens kunst og deler sine bedste tips og tricks med dig.
Tidspunkt: lørdag 2. sep. kl. 15:00 – 17.00
Workshop 2

3.Lav melorme-snack
På workshoppen lærer du, hvordan man selv kan opdrætte melorme, hvordan de høstes og ristes og om alle de bæredygtige fordele ved insekter som fødevarer.
Du vælger selv, hvad de skal krydres med og kan tage snacken med dig og dele de labre larver med vennerne.
Tidspunkt: søndag 3. sep. kl. 15.15 -16.30. Workshop 2

Gå ikke glip af
1.Frokost med fisk
Dobbelt Masterchef-vinder, kogebogsforfatter, tv-vært og passioneret foodie Timm Vladimir står selv på scenen og dirigerer slagets gang, når vi fyrer op under kæmpeworkshop. Man kan helt gratis lave sit eget lille frokostmåltid. Den peruvianske fiskeklassiker ceviche er en af signaturretterne i Timm Vladimirs Køkken, og her kan du få en smagsprøve på, hvordan vi mener, denne ret skal drejes. Fisken er leveret af Danmarks Fiskeriforening. Tidspunkt: Lørdag 2. sep. kl. 13.30 – 14.15
Kokkescenen
2. Blomster ved Dalby
Til en god middag hører et veldækket bord med en smuk buket. Havemanden Claus Dalby viser dig, hvordan du kan binde en med blomster fra Flowr.
Tidspunkt: søndag 3. sep. kl. 15 – 17. Fra Dyr til Bord

3. Vinsmagning
Kan man beskrive en vins smag? Mange forsøger, men kan du få smagen af vinen til at passe sammen med beskrivelsen? Hør Niels Lillelund, vinamelder, fortælle om smagsnoter og vinanmeldelser, og vær med til en leg, hvor ord og vin sættes sammen. Jyllands-Posten inviterer til gratis vinsmagning på Kokkescenen.
2. sep. kl. 14.30 – 16.00. Kokkescenen

Food Festival er nodens størte madfestival og toppede i 2015 med 35.000 gæster trods elendigt vejr. Foto: Food Festival

Food Festival er nodens størte madfestival og toppede i 2015 med 35.000 gæster trods elendigt vejr. Foto: Food Festival

En ny version af den gammelkendte form for streetfood: Hotdog. Danmarksmesterskabet i den disciplin afholdes på søndag og er en publikumsmagnet. Foto: Food Festival

En ny version af den gammelkendte form for streetfood: Hotdog. Danmarksmesterskabet i den disciplin afholdes på søndag og er en publikumsmagnet. Foto: Food Festival

Der er mange aktiviteter for børn. Blandt andet Arlas Madpakkebord. Foto: Food Festival

Der er mange aktiviteter for børn. Blandt andet Arlas Madpakkebord. Foto: Food Festival

Publiceret 31 August 2017 07:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV