Tyvstart på Festugen:

Gratis åbningsfest på havnen med Thomas Bjørn, Folkeklubben og mange andre

Havnepladsen kan bruges til leg, afslapning, aktiviteter og events

Af
Tekst og fotos af Jeppe Rafn

Havneområdet mellem Navitas og Toldboden er på kort tid blevet et populært mødested, hvor man både kan slappe af og være aktiv. Her kan man sætte sig på trapperne ned til vandet eller på de flytbare bænke midt på pladsen og nyde udsigten over vandet. De mere aktive kan drøne rundt på den store asfalterede plads, hvor der er lavet en bane med mål til fodbold og håndbold og kurve til basketball.

Afslapning på Hack Kampmanns Plads, der kan omdannes og bruges til alt fra koncerter og kunstudstillinger til store sportsbegivenheder.

Afslapning på Hack Kampmanns Plads, der kan omdannes og bruges til alt fra koncerter og kunstudstillinger til store sportsbegivenheder.

Åbningsfest

Dagen før festugen begynder, i morgen, inviterer Aarhus Kommune til officiel åbning af Hack Kampmanns Plads. Det sker med en overdådig fest med et hav af aktiviteter indenfor sport, mad og musik, som viser de mange forskellige ting, byens nye havnepladser kan bruges til.
Til festen kan du blandt meget andet opleve Flying Superkids Junior og VIKs Gymnastikbørn i fuld spring, teste dine boldevner mod Bakken Bears' bjørne og se golfspilleren Thomas Bjørn i en noget anderledes golfudfordring.
Du kan også møde naturvejleder Bjarne Golles, smage på mad fra Aarhusbugten og lære om livet på havbunden. Aftenen slutter med en koncert med trioen Folkeklubben.

Glade børn i springvand

Det er også her på pladsen, hen mod Toldboden, at man finder springvandet Endless Connection, som blev indviet i maj. Vandet springer op ad dyser i jorden og danner 1-2 meter høje runde mure af vandstråler. Vandmurene skifter højde og formation og danner derved forskellige rum, man kan bevæge sig rundt i.
Springvandet er allerede blevet enormt populært og virker som en magnet på forbipasserende århusianere og turister. Det glæder kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad, at der er begyndt at komme liv på havnen. “Byen har en lang historie med vand og handel, og det er synd, havnen ikke har været brugt mere. Det prøver vi nu med denne plads,” forklarer rådmanden.

Åbningsfesten, der fejrer de nye havnepladser, slutter med en koncert med Folkeklubben. Pressefoto.

Åbningsfesten, der fejrer de nye havnepladser, slutter med en koncert med Folkeklubben. Pressefoto.

Bugten tilbage til byen

Rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz er ligeledes stærkt begejstret for havnepladsen, der hedder Hack Kampmanns Plads.
“Ved åbningen af springvandet oksede mine børn rundt på løbehjul hernede. Det var megafedt, og det skal vi have mere af i Aarhus,” fortæller Kristian Würtz.
Etableringen af havnepladsen markerer afslutningen på Urban Mediaspace, som også omfatter Dokk1, klimasikring af byen og sidste etape af fritlægningen af åen. Det er det største kommunale anlægsprojekt i byens historie, og det er skabt ud fra en vision om at åbne byen mod vandet.
“Denne store centrale plads er hjertet i omdannelsen af havnen. Vi har fået bugten tilbage til byen,” siger Kristian Würtz.
 

Det nye springvand på Hack Kampmanns Plads er et interaktivt kunstværk, der tiltrækker især mange børnefamilier.

Det nye springvand på Hack Kampmanns Plads er et interaktivt kunstværk, der tiltrækker især mange børnefamilier.

Hack Kampmann

  • Åbningsfest torsdag 24. august kl. 13-23.

  • Byens nye havneplads er opkaldt efter arkitekten Hack Kampmann, der om nogen satte sit præg på Aarhus i årene omkring 1900. Han er manden bag blandt andet Toldboden, Aarhus Teater og Katedralskolen. Gymnasiet har planer om at benytte havnepladsen i idrætstimerne.

Publiceret 23 August 2017 15:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV