Festuge:

På Vesterbro Torv kan man bo ud til et vandfald

Under Aarhus Festuge bliver der opført et vandfald, ’Vesterbrofaldet’, midt på Vesterbro Torv

Af
Af Pia Nybo Gustavsen

Lyden af brusende vand erstatter bilmotorer og dytten, når Vesterbro Torv bliver omdannet til et gigantisk vandfald i festugen.
Det bliver startskuddet på et treårigt samarbejde, som Aarhus Festuge har indgået med tegnestuen SLA.
“Der er rigtig meget byudvikling i Aarhus, og der bliver mindre og mindre natur for de, som bor i byen,” siger partner og grundlægger af tegnestuen SLA, Stig L. Andersson.
Men nu skal det være slut. Nu skal byboerne også have mulighed for sanselige naturoplevelser lige der, hvor de bor. “I byen vil man både have komforten og naturen. Det er noget nyt, som især de yngre generationer efterspørger. Og med natur menes der ikke et par veltrimmede træer eller en græsplæne, men rigtig natur,” siger Stig L. Andersson.
Jo mere, der bliver bygget, jo mindre plads er der til naturen. Når der ikke længere er plads til naturen i byen, må bygningerne overtage rollen og performe natur.
“Det er Vesterbrofaldet et godt eksempel på. Det er en model for, hvordan man kunne gøre det,” siger Stig L. Andersson.

Grønne fællesskaber

Det er en grøn model, som skal samle folk.
“Regnvandet bliver opsamlet og kommer så tilbage som et kæmpe fald. På toppen bliver der plantet træer, og der kommer også til at være en bred trappe, hvor man kan sidde sammen. Det er jo det, naturen kan - den samler os. På den måde bygger vi en bygning, der både performer natur og skaber sociale fællesskaber,” siger Stig L. Andersson.
Vesterbrofaldet kan opleves fra 25. august til 3. september..

Publiceret 07 August 2017 07:00

SENESTE TV