Drikker du nok vand? Få det testet

Kostvejleder og personlig træner Heidi Kronvold vil undersøge vores vand-vaner. For mange drikker for lidt vand

Af
Af Astrid Hellerup Madsen

Selv om sommervarmen ikke for alvor har ramt landet, så er der mange, der ikke får drukket nok vand i løbet af dagen. Det er udgangspunktet for den undersøgelse, som kostvejleder og personlig træner Heidi Kronvold har skudt i gang.
“Jeg er nysgerrig på, hvad det gør for vores velbefindende, hvis vi husker at drikke nok vand. Det er et uvidenskabeligt forsøg, et forsøg på at indsamle viden og data,” siger hun om projektet. Hen over sommerferien har hun selv erfaret, at det kan knibe med at få drukket vand.
“Grunden til mit fokus på, hvor meget vand vi indtager, er, at jeg har lagt mærke til, at jeg heller ikke selv får drukket nok,” erkender hun grinene.
Det plejer hun ellers at være god til. Når det går godt, drikker hun 2-2,5 liter vand om dagen.
“Fra mit arbejde med vægttabsklienter kan jeg se, at mange egentlig ikke er sultne, når de spiser, men faktisk er tørstige,” siger Heidi Kronvold, der driver Foodfix i Lystrup, hvor hun giver personlig vejledning og tilbyder træningsforløb.
“Mange drikker spandevis af kaffe på deres arbejde, men husker ikke at drikke vand også,” forklarer hun og fortæller, at vand har mange gode egenskaber.
“Der skal vand på kroppen, for at få motoren til at fungere og give overskud. Vand kan give mere energi. Samtidig kan det gøre, at man ikke overspiser, hvis man sørger for at drikke vand før et måltid. Mange har ikke en fornemmelse af deres egen naturlige tørst, og glemmer derfor at drikke.”
Og det er følingen med tørstniveauet, der skal genetableres, så man kan mærke, når man er tørstig.

Drik nok vand i 12 uger

På Foodfixs Facebookside kan interesserede læse, hvordan de melder sig til Heidi Kronvolds undersøgelse. Og allerede nu er det meget populært.
“Jeg havde forestillet mig, at jeg kunne få 100 med. Men det er eksploderet, og nu er der 450 tilmeldte. Jeg forventer, at der er et stort frafald undervejs, så jo flere jo bedre,” siger hun.
Sammen med de tilmeldte finder Heidi Kronvold ud af, hvor meget vand de skal drikke om dagen beregnet ud fra blandt andet deres vægt. Og så skal deltagerne drikke den mængde vand hver dag i forsøgets 12 uger samt dokumentere, hvordan de har det ved hjælp af online spørgeskemaer og billeddokumentation.
“Hvad sker der med fordøjelsen og energiniveauet? Sover vi bedre? Får vi klarere øjne eller pænere hud? Der er mange parametre, der måske bliver påvirket. Det må vi jo se,” forklarer hun.
Alle kan være med, og fokus på at drikke vand appellerer bredt, ser det ud til på den store interesse.
Resultaterne skal bruges i Heidi Kronvolds arbejde.
“Jeg håber, at det kan bruges til, at folk fortsat kan motivere sig selv til at arbejde med deres sundhed. At man kan få en stor gevinst ud af en ikke så stor indsats.”“
Forsøget starter i uge 33 og tilmeldingen er åben til uge 32.
Læs mere om Heidi Kronvold, Foodfix og vandprojektet på www.foodfix.dk og på Facebook. Foodfix holder til på Solbærhaven 129 i Lystrup.

Heidi Kronvold fortæller, at hendes hjerte banker for sundhed i alle former. Pressebillede

Heidi Kronvold fortæller, at hendes hjerte banker for sundhed i alle former. Pressebillede

Publiceret 05 August 2017 06:00

SENESTE TV