Koncerter:

Symfoni og elektro DJ

Musikhuset byder på eksperimenterende lyd i festugen, når symfoniorkestrets klassiske toner blandes med DJ Shiva Fesharekis elektroniske beats

Af
Af Pia Nybo Gustavsen

Når DJ'en vender plader på klubben, er det sjældent Mozart og Beethoven, som bliver mixet. Det bliver til gengæld tilfældet til Aarhus Festuge.
Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Festuge indleder nemlig et treårigt samarbejde, som skydes i gang af den britiske DJ og komponist Shiva Feshareki. Hun kommer til Aarhus, hvor hun sammen med symfoniorkestret optræder med sit værk 'O'.
“Festugen er et godt sted at eksperimentere med musik og især i år, hvor temaet er bridging. Derfor er det oplagt at bygge bro mellem klassisk og elektronisk musik. Jeg forventer, at koncerten bliver en øjenåbner for andre måder at bruge et symfoniorkester på. Det bliver et spændende og udfordrende møde mellem de to verdener,” siger musikchef for Aarhus Symfoniorkester, Kristian Rahbek Knudsen.
Det er første gang, at Aarhus Symfoniorkester skal spille med en DJ, og det kræver noget særligt.
Shiva Feshareki har stillet orkestret op på en helt utraditionel måde. Orkestret bliver placeret i en ring rundt om hende og dirigenten. Det kræver en anden måde at arbejde på, og en anden form for fleksibilitet,” siger Kristian Rahbek Knudsen.
Genren er helt ny.
Der er ikke så mange, der laver den her form for musik, så genren har ikke fået et officielt navn endnu. Det er et ret unikt koncept,” siger Kristian Rahbek Knudsen. Det er første, men ikke sidste gang, at Aarhus Symfoniorkester skal eksperimentere med musik.
“Til festugen de kommende år vil vi fortsætte med at finde projekter i stil med det her. Festugegæster kan roligt glæde sig til, når vi annoncerer de nye koncepter,” siger Kristian Rahbek Knudsen.
Koncerten afholdes 31. august klokken 19.30 i Musikhuset, symfonisk sal. Pris: 100-285 kroner eksklusiv gebyr via billetlugen.dk.

Publiceret 31 July 2017 06:00

SENESTE TV