Højbjerg Yoga Aftenskole oplever succes og kan nu bryste sig af over 100 kursister. Pressebillede

Højbjerg Yoga Aftenskole oplever succes og kan nu bryste sig af over 100 kursister. Pressebillede

Lille yoga-aftenskole med stor succes

Højbjerg Yoga Aftenskole er vokset betydeligt siden starten i 2015 og har nu over 100 kursister

Af
Af Astrid Hellerup Madsen

Yoga er blevet en populær motionsform, og det kan mærkes hos Højbjerg Yoga Aftenskole.
Den lille skole har efterhånden fået over 100 deltagere fordelt på de forskellige hold, siden skolen startede i 2015.
“Vi er meget glade og taknemmelige for udviklingen. Vi har mange, der fortsætter i den nye sæson, der starter midt i august, så mange af vores hold er allerede fyldt op eller har kun få pladser tilbage,” siger Birgitte Melbye, der er certificeret Iyengar-yogalærer på aftenskolen.
“Alle kan gå til yoga. På vores seniorhold, der typisk er om formiddagen, er der deltagere fra 60 til 70 år. Og en enkelt på over 80,” fortæller hun.
På eftermiddags- og aftenholdene går mest yngre, fordi det kan passes ind efter deres arbejde.
“Til yoga arbejder vi fysisk med bevægelsesapparatet, så man bliver smidigere og stærkere. Det er ikke en behandlingsform, men det kan hjælpe, hvis man har ondt i ryggen eller i kroppens led. Men mentalt påvirker det også en, så man opnår mere ro. Det er godt, hvis man har en travl hverdag, som mange mennesker oplever, at de har,” siger Birgitte Melbye.

Omhyggeligt, guidet yoga

På aftenskolen i Højbjerg undervises i en særlig yogaform kaldet Iyengar-yoga, det udtales “ai-jen-gar”.
“Det er en yogaform, hvor man guides omhyggeligt gennem stillingerne. Det handler meget om kroppens lige linjer - selv om kroppen jo bølger og bugter sig. Vi bruger redskaber som klodser og bælter, undervejs for at få størst muligt udbytte af stillingerne,” siger Birgitte Melbye.
Iyengar-yoga er udviklet af den indiske mand Iyengar, der døde i en alder af 95 år. Han var en af dem, der stod i spidsen for at få yoga til vesten.
Og projektet er lykkedes, må man sige. Det er et bredt udvalg af århusianere, der kommer til holdundervisningen.
Geografisk er der flest kursister fra lokalområdet i Højbjerg, men der kommer også elever fra Tranbjerg, Beder, Malling, Mårslet, Viby, Tilst, Has-selager, Risskov og Aarhus C.
“Vi oplever også en stigende interesse fra mænd, selv om der stadig er flest kvinder på holdene. Men mændene er begyndt at holde fast og komme igen og igen,” fortæller hun.
Birgitte Melbye har undervist i Iyengar-yoga siden 2010. Uddannelsen til yogalærer er treårig
Undervisningen foregår i Antroposofisk Selskabs Hus på Rosenvangs Allé 251 i Højbjerg ved Højbjerg Torv.
I år starter et nyt hold, som er torsdage kl. 16.30. Birgitte Melbye fortæller, det er oplagt for begyndere, men alle er velkomne på alle holdene.
Den nye sæson begynder midt i august. Se ledige pladser og læs mere om aftenskolen på www.højbjergyogaaftenskole.dk.

Publiceret 30 July 2017 09:00

annonce

Miljøbevidst motorsav

En motorsav er uundværlig, når du skal beskære træer og buske i haven. Traditionelt set er de både tunge, larmende og lugter lidt af benzin – men sådan behøver det ikke at være…

annonce

Eventyrlige Bali

Thailand har i mange år siddet på tronen, som danskernes fortrukne rejsedestination i Asien. Men den indonesiske ferieø Bali, sniger sig med hastige skridt ind på Thailand.

annonce

Så billigt er det at flyve ud i verden

Mens priserne stiger i det meste af samfundet, så falder priserne på flybilletter, og det koster efterhånden ikke så meget at rejse ud i verden. Vil du til Dubai, Bangkok, Sydney, Beijing eller måske til Rom eller Berlin – så kan flybilletterne være billigere, end du tror.
SENESTE TV