Kan jeg nå bussen? Ny app hjælper dig på vej

Nyuddannede ingeniører fra Aarhus Universitet har udviklet appen Busven

Toget er forsinket, og du springer ud og styrter ned på busholdepladsen for at nå din planlagte bus i det tilfælde, den kører lige til tiden. Bussen er dog også forsinket, og så havde du jo ikke behøvet at skynde dig og blive forpustet og svedende.
Det kan fremover undgå ved at benytte appen 'Busven', der er gratis og holder styr på, om dit tog eller din bus er forsinket. 'Busven' er udviklet af Kristian Rossen Kristensen og Jonas Ulleberg Jussila, der begge er nyuddannede ingeniører fra Aarhus Universitet.
“Vi har egentlig ikke fundet på noget nyt, men har benyttet eksisterende løsninger som Google Maps og Rejseplanen til at udvikle et hurtigt, simpelt og brugervenligt værktøj til daglige brugere af den offentlige transport,” siger 26-årige Kristian Rossen Kristensen.
Kristian og Jonas har stiftet firmaet Rosenberg Technologies, der hjælper andre virksomheder med at udvikle brugervenlige hjemmesider og mobilapplikationer. De to firmastiftere har allerede ansat to andre medarbejdere i Rosenberg Technologies, der har til huse i den stjernformede Navitas-bygning på havnen i Aarhus.

Publiceret 29 July 2017 09:00

SENESTE TV