Langenæs får åben klosterhave

Alle inviteres til at give en hånd med anlægsarbejdet af den nye åbne have

Langenæskirken er gået i samarbejde med Center for Urban Kunst om at anlægge en ny, moderne og bæredygtig klosterhave i kirkens nuværende gårdhave. Haven er udviklet af kunstner og leder af center for Urban Kunst, Nicolai Juhler, samt arkitekt Peter Svendsen i tæt samarbejde med kirken.
Ideen er at åbne kirkens have for sognets beboere, som kan benytte haven som oplevelsessted, udflugtsmål og mødested. Desuden er der tænkt over bæredygtighed i hele processen. Eksempelvis vil der som en del af projektet blive anlagt en pluk-selv have med blomster i lange baner, som i det daglige kan bruges til alterbuketter og pynt i kirkerummet.

Fire unikke haver

Haven bliver opdelt i fire primære områder: 'Pluk-selv haven', som beskrevet ovenfor. 'Munkehaven', der består af anvendelige planter og urter som kan høstes og anvendes både til madlavning og undervisning i for eksempel lægeurter for skolebørn. 'Børnehaven' har også fokus på læring. Her vil være en lang række planter, som egner sig til formidling af viden om vækst, smag og havebrug. Fjerde område er 'Mødestedet', der blandt andet består af siddepladser af beton skabt af genbrugsbeton fra byggeindustrien samt masser af blomsterkrukker og et ildsted.
Lige nu søger Langenæskirken frivillige hænder, som har lyst til at være med til at anlægge haven torsdag, fredag og lørdag 10. - 12. august. Det foregår hver dag fra kl. 9-16 og man kan være med i det omfang, man har tid og lyst. Er man interesseret i at være med til at anlægge den nye have, kan man henvende sig til kirkekontoret i Langenæskirken på langenaes.sogn@km.dk.
Haven åbnes officielt i forbindelse med startskuddet til Langenæs Kulturfestival 16. september, hvor alle interesserede også er velkomne. srj

Publiceret 28 July 2017 15:00

SENESTE TV