Sommersejltur:

Oplev din by fra åen

Avisen tog med på sommersejlads på Århus Å

Af
Af Pia Nybo Gustavsen

Pletvise skyer dækker himlen over Aarhus. Den lette vind gør dagen kølig, og får folk til at beholde jakken på. Men når solen indimellem titter frem, er det med sådan en bagende varme, at jakken ryger af igen.
Mette Johnsen kommer trillende gennem Mølleparken med sin 2-årige søn Ejnar i klapvognen. Han glæder sig. Han skal nemlig ud at sejle på åen.

På andejagt

“Vi håber på at se nogle ænder på turen,” siger Mette glad.
De går ombord fra dokken i Mølleparken, og Ejnar får en redningsvest på.
“Det er første gang, du prøver det,” siger Mette til ham.
Båden er udstyret med solcelleanlæg og elmotor, så uden en lyd glider den fra dokken. Rundt om en klynge af siv vender kaptajnen båden, og kursen er sat mod Dokk1.
Det er en rolig sejlads gennem vandet, men kort efter vi har passeret det gamle bibliotek, lyder der et bump, og det giver et lille ryk i båden.
“Åh,” lyder det fra Mette.
Vi må være sejlet over noget. En af passagererne gætter på, hvad det kan være.
“Måske var det en cykel eller en indkøbsvogn. Dem er der blevet fundet mange af her i åen,” siger han.
Båden sejler forbi Magasin og under Clemens Bro. Oppe på broen står en dreng sammen med sin mor.
Han vinker ned til båden, og kaptajnen returnerer hans hilsen ved at tude i hornet.

Kaptajnen gør klar til at lægge til ved stoppestedet i Mølleparken. Herfra kan man sejle ind til Dokk1, og den tur koster 20 kroner. Foto: Pia Nybo Gustavsen

Kaptajnen gør klar til at lægge til ved stoppestedet i Mølleparken. Herfra kan man sejle ind til Dokk1, og den tur koster 20 kroner. Foto: Pia Nybo Gustavsen

Alle mand på dæk

Ejnar kigger sig nysgerrigt omkring efter ænder, men indtil videre har der ikke været nogen.
“Nu har jeg lovet ham ænder, og så er der ikke engang nogen. Det er da også for dårligt,” siger Mette med et glimt i øjet.
De manglende ænder ser imidlertid ikke ud til at bekymre Ejnar. Han har travlt med at kigge på alle de folk, der sidder og spiser frokost i solen på cafeerne langs Åboulevarden.
Efter Clemens Bro kommer en ekstrem lav bro til syne. Kaptajnen gør opmærksom på, at alle skal sætte sig ned på dækket. Passagererne kravler ned og sætter sig, og som båden glider under broen dukker folk lige hovedet en ekstra gang. Båden sejler forbi Europaplads og efter en samlet rejsetid på 13 minutter, ankommer vi til Dokk1. Ejnar smiler. Han synes, det var en god tur.

@Fakta.bjaelke:sommer-
sejlads
@Fakta.tekst:Fra 15. juli – 6. august samt i Festugen 25. august – 3. september
@Fakta.streg:

Publiceret 25 July 2017 17:00

SENESTE TV