Tranbjerg-fyr brænder for at programmere

Daniel Hansen har programmeret hjemmesider, apps og spil hele sit liv

Af
Af Astrid Hellerup Madsen

astrid.h.madsen@lokalavisen.dk

Det ligger i blodet at programmere for Daniel Hansen fra Tranbjerg.
Begge hans forældre er uddannede programmører, og han har siddet med fingrene på tastaturet og blikket rettet mod skærmen for at kode, siden han var lille.
”Jeg føler mig godt tilpas, når jeg programmerer. Det er lidt det samme med matematik, hvor jeg støder på et problem, som jeg ikke har nemt ved at løse. Når jeg så finder en algoritme, som løser det, så føler jeg mig som den bedste i hele verden,” siger Daniel Hansen.

Spiludvikler i fritiden

Nu som 20-årig har han søgt ind på datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Grenaa, men allerede inden han har fået besked på, om han er optaget på den videregående uddannelse, har han en solid bagage med sig.
I gymnasietiden arbejdede Daniel Hansen professionelt med programmering. Her lavede han i fritiden efter skolegang og lektielæsning både computerspil, apps og hjemmesider. Og det var noget, det århusianske spilfirma Kiloo fik øjnene op for.
Kiloo hyrede den HTX-studerende og ansatte ham til at udvikle på en prototype på et mobilspil og som spiltester.

Glæder sig til studiestart

Studiejobbet tog god ikke fokus fra gymnasiet, og Daniel Hansen endte med et karaktergennemsnik på 11,9, der har gjort det muligt for ham at vælge frit på hylden med videregående uddannelser.
Valget faldt som sagt på datamatiker-uddannelsen i Grenaa, og den unge programmør ser frem til studiestart.
”Jeg glæder mig til at være i et uddannelsesmiljø med fuld fokus på programmering. Jeg kan dog meget programmering i forvejen, så jeg vil nok starte ud med at styrke mit sociale netværk og måske hjælpe dem, der er nye ud i programmering,” siger han.
Daniel Hansen får svar på, om han er kommet ind på studiet 28. juli.

Publiceret 16 July 2017 16:00

SENESTE TV