Tranbjerg-fyr brænder for at programmere

Daniel Hansen har programmeret hjemmesider, apps og spil hele sit liv

Af
Af Astrid Hellerup Madsen

astrid.h.madsen@lokalavisen.dk

Det ligger i blodet at programmere for Daniel Hansen fra Tranbjerg.
Begge hans forældre er uddannede programmører, og han har siddet med fingrene på tastaturet og blikket rettet mod skærmen for at kode, siden han var lille.
”Jeg føler mig godt tilpas, når jeg programmerer. Det er lidt det samme med matematik, hvor jeg støder på et problem, som jeg ikke har nemt ved at løse. Når jeg så finder en algoritme, som løser det, så føler jeg mig som den bedste i hele verden,” siger Daniel Hansen.

Spiludvikler i fritiden

Nu som 20-årig har han søgt ind på datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Grenaa, men allerede inden han har fået besked på, om han er optaget på den videregående uddannelse, har han en solid bagage med sig.
I gymnasietiden arbejdede Daniel Hansen professionelt med programmering. Her lavede han i fritiden efter skolegang og lektielæsning både computerspil, apps og hjemmesider. Og det var noget, det århusianske spilfirma Kiloo fik øjnene op for.
Kiloo hyrede den HTX-studerende og ansatte ham til at udvikle på en prototype på et mobilspil og som spiltester.

Glæder sig til studiestart

Studiejobbet tog god ikke fokus fra gymnasiet, og Daniel Hansen endte med et karaktergennemsnik på 11,9, der har gjort det muligt for ham at vælge frit på hylden med videregående uddannelser.
Valget faldt som sagt på datamatiker-uddannelsen i Grenaa, og den unge programmør ser frem til studiestart.
”Jeg glæder mig til at være i et uddannelsesmiljø med fuld fokus på programmering. Jeg kan dog meget programmering i forvejen, så jeg vil nok starte ud med at styrke mit sociale netværk og måske hjælpe dem, der er nye ud i programmering,” siger han.
Daniel Hansen får svar på, om han er kommet ind på studiet 28. juli.

Publiceret 16 July 2017 16:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.