Få en sprøjtegift-fri have til sommer

Af
Mai-Britt Jeppesen

mai-britt.jeppesen@lokalavisen.dk

I maj gik Danmarks Naturfredningsforening ud med en undersøgelse af sammenhængen mellem økologisk og ikke-økologisk kost og rester af sprøjtegift i urinen. Undersøgelsen af fem familier viste, at antallet og koncentrationen af rester af sprøjtegift i urinen blev markant reduceret efter 14 dage med økologisk mad og drikke. Men sprøjtegift finder ikke kun vej ind i kroppen gennem den mad, vi køber i supermarkedet.
”Når markerne sprøjtes ude i kommunerne, påvirker det naturen, naboer og lokalsamfund. Giftene holder sig nemlig ikke på markerne, men transporteres videre med vind og regnvandet samt drænvand fra markerne,” siger Thyge Nygaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.
Vil du undgå sprøjtegift, kan du starte i din egen have. I dag er der lige over 10.000 danske haveejere, der har valgt at melde deres private haver ind i initiativet 'Giftfri Have', der varetages af Landsforeningen Praktisk Økologi og Danmarks Naturfredningsforening. Du kan tilmelde din have gratis på www.giftfri-have.dk/tilmeld-have/

Publiceret 16 July 2017 07:00

SENESTE TV