Stor jazz-festival:

350 koncerter på en uge

Aarhus Jazz Festival er i år større end nogensinde med flere koncerter og spillesteder, men du kan stadig nå rundt til alle på gåben

Af
Af Jeppe Rafn

Fra lørdag 15. juli til og med lørdag 22. juli kan du ikke undgå at komme til at høre jazz, hvis du bevæger dig rundt i midtbyen. Her står den på Aarhus Jazz Festival, som med over 350 koncerter på 41 spillesteder er større end nogensinde tidligere.
Fra 2015 til 2016 steg antallet af koncerter fra 220 til 320 på 35 spillesteder, og i år er der altså endnu mere jazz at muntre sig med.
Jazzfesten åbnes lørdag 15. juli klokken 13 på Bispetorvet af 2. Viceborgmester Marc Perera Christensen og den nye festivalformand Mads Kjær Jensen. Herefter tager det skæve og humørfyldte japanske brassband Mitumurakandad over med glad og optimistisk messingmusik, der spænder fra klassisk brassband til moderne popklassikere.
“Det bliver ikke kedeligt,” siger Aarhus Jazz Festivals sekretariatsleder Ilse Vestergaard med et smil.

Folkeligt og hyggeligt

Jazzfesten byder på verdensstjerner som Jamie Cullum, Madeleine Peyroux, Mike Stern og Randy Brecker foruden en kolossal underskov af kendte og mindre kendte kunstnere, der tager publikum med ud i alle jazzens verdenshjørner.
Det folkelige liv er en vigtig del af festivalen, og der er gratis adgang til de fleste koncerter om dagen og mange om aftenen. “Det er altid populært at gå på Klostertorvet og Bispetorvet, hvor der kan sidde 300 i teltet. Det er en rolig musikfestival, hvor man ikke drikker sig fra sans og samling, og man kan tage sine børn med rundt fra sted til sted. Folk hygger sig, og du kan gå til det hele,” fortæller Aarhus Jazz Festivals sekretariatsleder Ilse Vestergaard.
Du kan se hele programmet på jazzfest.dk.

Publiceret 14 July 2017 09:00

SENESTE TV