Der skal kæmpes og spilles op til holdets bedste, hvis Majbritt Toft Hansen og Aarhus United skal have en chance mod København Håndbold. Pressefoto
Der skal kæmpes og spilles op til holdets bedste, hvis Majbritt Toft Hansen og Aarhus United skal have en chance mod København Håndbold. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Aarhus United er Final Fours underdog

Den helt store overraskelse i årets Final Four er Aarhus United, der i semifinalen møder København Håndbold

Af Martin Jørgensen
Final Four
  • De fire hold består af Aarhus United, København Håndbold, FCM Håndbold og Team Esbjerg

  • Semifinaler spilles klokken 18.00 og 20.00 29. december

  • Finale- og placeringskamp spilles klokken 14.00 og 16.00 30. december

  • Alle kamp vises på TV2 og TV2 Sport

Den nystartede klub, Aarhus United, formåede tilbage i oktober at spille sig videre fra Santander Cuppens kvartfinale, da holdet slog traditionsrige Viborg HK med en sejr på 21-18.

Nu venter der en semifinalekamp mod ligaens nummer ét, København Håndbold, i semifinalen til Final Four 29. december, der afholdes i JYSK Arena i Silkeborg. Noget, som Aarhus Uniteds cheftræner, Heine Eriksen, ser meget frem til.

LÆS OGSÅ: Efter storsejr: Bakken Bears er klar til endnu en pokalfinale

“Der er ingen tvivl om, at vi er kommet i hårdt selskab med de absolutte topklubber i Danmark. Det, at vi er en del af Final Four, er sket langt tidligere, end vi havde håbet og forventet, for vi har kun eksisteret i et halvt år.”

De øvrige hold, FCM Håndbold og Team Esbjerg, dyster i den anden semifinale, som afvikles umiddelbart efter Aarhus United har spillet mod København Håndbold. Dagen efter spilles finale- og placeringskamp, hvor det unge Aarhus-hold må siges at være underdogs. Cheftræneren selv er da også godt klar over, at holdet får det svært.

“Jeg håber, at vi som klub får en god oplevelse og en masse erfaring ud af det. Det er klart, at når man skal spille, så har vi et håb om, at vi er i stand til at vinde de kampe, vi kommer til at spille,” siger cheftræneren og tilføjer:

“Vi er langt fra favoritter. København ligger nummer ét i ligaen, så det er ikke mange procents chance, vi har for at vinde, men alle ved, at pokalbold er noget specielt, og vi har helt klart vores muligheder.”

Alt skal lykkes

Sidst de to hold mødte hinanden blev det til et nederlag på 31-20 til Aarhus United.

Siden da har det suveræne hold fra hovedstaden smadret næsten samtlige modstandere, hvor det kun er blevet til ét nederlag siden midten af oktober.

“Alt skal lykkes for os. Der er ikke nogen områder i vores spil, hvor vi kan tillade os at spille under niveau. Vi skal virkelig ramme vores topniveau i alle spillets faser. Det bliver svært, men det skal vi, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en sejr,” siger Heine Eriksen, der er meget opmærksom på københavnernes styrker:

“De er rigtig dygtige i kontradelen. De spiller struktureret og flot sammensat håndbold, og det bliver en kæmpe opgave at dæmme op for deres spillende element.”

Sidst holdet drog til en betydende kamp var 15. november på udebane mod Viborg HK. Det svarer til halvanden måneds pause, og det kommer til at have en betydning, spår Heine Eriksen, der dog ikke tror, at der vil være træthed at spore.

“Det betyder noget for alle. De andre tre hold har haft spillere til mesterskab, men min erfaring fortæller mig, at det først kommer til at få betydning senere på sæsonen. Det er altså ikke til Final Four-kampe, at spillerne er trætte. Det er først senere.”

Kampene afvikles i JYSK Arena 29-30 december, hvor Julie Pontoppidan skal forsøge at gøre livet surt for København Håndbold. Pressefoto
Kampene afvikles i JYSK Arena 29-30 december, hvor Julie Pontoppidan skal forsøge at gøre livet surt for København Håndbold. Pressefoto

Publiceret: 29. December 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus