Foto: Google Maps
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

9-årig elev lukket inde i SFO - måtte gå hjem barfodet: "Det må bare ikke ske"

Fredag måtte en niårig dreng selv finde hjem, efter han blev lukket inde i Skjoldhøjskolens SFO

Fredag aften klokken 18.30 så en bekymret mor sig nødsaget til på Facebook at efterlyse sin niårige søn.

Sønnen var på det tidspunkt endnu ikke kommet hjem fra sin SFO på Skjoldhøjskolen, der lukkede to timer forinden.

Heldigvis troppede han op på sin hjemadresse halvanden kilometer fra SFO'en lidt efter. En smule forhutlet, uden sko på og ret ked af det.

Det viser sig, at pædagogerne i SFO'en havde lukket og slukket, mens han var på toilettet.

Drengens mor ønsker ikke at udtale sig om episoden, men skoleleder Lars Kjems fortæller, at han og personalet er kede af det, der skete.

"Han bliver simpelthen ikke opdaget i runderingen. Da han kommer ud fra toilettet oplever han, at han ikke kan komme ind til sit tøj og sine ting, men han kan så heldigvis gå ud af døren og hjem derfra," siger han og kalder sagen træls og utilfredsstillende.

"Det må bare ikke ske. Da jeg får det at vide, kontakter jeg familien, og vi har aftalt at mødes i dag til en snak."

Han skal nu sammen med sit personale kigge på procedurerne i forbindelse med lukning af SFO'en, så det ikke kan ske igen.

"Når sådan noget sker, får man øjnene op for, at der er noget, der kan gøres endnu bedre. Som jeg har forstået det, plejer personalet at råbe, om der er nogen i den lille mellemgang, hvor toiletterne er, og det laver vi simpelthen om til, at dørene nu skal åbnes, så der ikke kan sidde nogen derude og være glemt," fortæller Lars Kjems, som lægger sig fladt ned og underskylder.

"Der er ikke andet at gøre i sådan en sammenhæng end at sige undskyld. Det må ikke ske. Nogen gange opstår der uheld, men i den her forbindelse må vi bare lægge os ned og sige: 'Det er vi fandeme kede af'. Heldigvis sker det for en snarrådig dreng med god fornuft med sig, og man tænker da, hvad der kunne være sket, hvis det var et lille barn fra 0. klasse, så derfor gennemgår vi nu  procedurerne."

Forældre med børn i SFO'en på Skjoldhøjskolen kan se frem til en beskrivelse af, hvad der er sket, og hvad der bliver ændret.

"Vi skrev hurtigt en besked om hændelsesforløbet på Facebook, så der ikke kom mytedannelser, og vi følger også op med at skrive ud om de nye procedurer til alle forældre, så de kan føle sig rolige og sikre," forsikrer Lars Kjems.

Publiceret: 27. Februar 2017 10:17

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!