Foto: Jens Berg Thomsen

Foto: Jens Berg Thomsen

Mand anholdt under voldsom tumult efter røverier i Skanderborg

Politiet anholdt lørdag eftermiddag en 33-årig mand, der havde begået røveri mod to tøjforretninger i Skanderborg

Af
Jonas Wrede Hansen

Det gik voldsomt for sig, da politiet lørdag eftermiddag anholdt en 33-årig mand og sigtede ham for røveri, trusler og vold mod tjenestemand. Det oplyser Jørgen Lindhardt, politikommissær hos Sydøstjyllands Politi.

Klokken 13.30 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været butikstyveri i en tøjforretning i Adelgade i Skanderborg. Efterfølgende var butikstyven stukket af til en nærliggende tøjforretning, hvor han også begik tyveri. Ejeren af den første butik fulgte efter og forsøgte sammen med ejeren af den anden butik at tilbageholde manden.

Her udviklede butikstyverierne sig til røverier, idet manden truede de to forretningsdrivende med, at det ville endte galt, hvis de kontaktede politiet, inden han havde held med at flygte fra stedet.

Kendt af politiet

Politiet blev dog på trods af truslerne kontaktet, og kort tid efter fik politiet en ny anmeldelse om manden. Denne gang var det en kvinde, som manden havde fulgt efter. Hun var blevet utryg og valgte derfor at kontakte politiet.

Det medførte, at en politipatrulje fandt frem til manden. Det var dog ikke en nem opgave for de to betjente at få manden i håndjern.

"Han blev anholdt under voldsom tumult. Han var utrolig voldsom, så betjentene måtte tage godt i ham," fortæller Jørgen Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi.

Det lykkedes dog at få den 33-årige mand anholdt og han blev sigtet for de forskellige forhold.

"Han er kendt af politiet, og vi vidste allerede efter den første anmeldelse, hvem han var," oplyser Jørgen Lindhardt.

Publiceret 10 February 2019 10:56

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.