Det tog et halvt år at få alle tilladelser, inklusiv smiley-ordning, i hus, så Sabihas Køkken kunne åbne. Foto: Christina S. Johansen

Det tog et halvt år at få alle tilladelser, inklusiv smiley-ordning, i hus, så Sabihas Køkken kunne åbne. Foto: Christina S. Johansen

En hobby med job i:

Sabiha fyrer op under de danske smagsløg

Træt af pizza og burger? Så kast et blik på Sabihas Køkken i Hørning. Her er det indiske køkken i centrum

Af
Christina S. Johansen

Hørning Der er intet kasseapparat, disk eller siddepladser i Hørnings nye, indiske takeaway-restaurant 'Sabihas Køkken'. Ja, faktisk er der slet ingen butik. Sabiha Ghafoor laver nemlig hjemmelavet mad - bogstavelig talt. Det vil sige, at alle ordre bestilles over nettet eller telefonen, og så bliver maden ellers lavet i familiens eget køkken i villaen i Hørning, hvorefter hendes mand, Muhammad Ahmad, leverer maden til kunderne.

"Vi kiggede oprindeligt på butikslokaler, men det lykkedes ikke at finde noget, som passede os, til en rimelig pris, så nu starter jeg herhjemme og prøver at få en populær forretning op at køre. Så må vi se, om vi kan åbne en restaurant på et senere tidspunkt, for det er da helt sikkert en drøm," fortæller Sabiha Ghafoor.

Travlt fra begyndelsen

Takeaway-restauranten åbnede 20. december uden nogen særlig markedsføring, andet end en Facebook-side. Alligevel var der så mange kunder, at ægteparret blev løbet helt over ende de første åbningsdage. Det fik dem hurtigt til at ændre deres rutiner, så menukortet blev skåret til, og en større del af maden bliver forberedt tidligere på dagen.

"Vi forventede ærlig talt ikke sådan en overvældende interesse. Vi tænkte, at der måske var et par stykker, som ville ringe, men vi havde virkelig travlt fra begyndelsen, og det var vi slet ikke forberedte på. Folk giver også en rigtig god respons, og det er vi selvfølgelig glade for. Vi tilstræber jo at lave god mad, hvor hver ret smager forskelligt - og så til en god pris, da vi jo ikke har omkostninger til lokaler," fortæller Sabiha Ghafoor, som egentlig har pakistanske rødder - så hvorfor nu indisk mad og ikke pakistansk?

"Begge dele er meget ens, men der er flere danskere, som kender til indisk mad," lyder den simple begrundelse.

"Og folk har været rigtig glade for, at de nu kan få noget indisk i stedet for, at det altid skal være pizza og burger," fortsætter Sabiha Ghafoor.

Al madlavningen foregår i familiens eget køkken i villaen i Hørning. Foto: Christina S. Johansen

Al madlavningen foregår i familiens eget køkken i villaen i Hørning. Foto: Christina S. Johansen

Spækket med smag

Faktisk er kokkeriet blot en hobby, som nu har udviklet sig til et job. Sabiha Ghafoor har nemlig oprindeligt en master i kemi, men efter fem år i Danmark er det ikke lykkes hende at finde et job. Der er dog visse ligheder mellem kemi-uddannelsen og madlavningen, mener Sabiha Ghafoor:

"Jeg laver mine egne opskrifter, så det er jo også research bare på en lidt anden måde," siger hun.

Noget af det, som hun har researchet lidt på, er at tilpasse de indiske smage til de danske smagsløg. Derfor skal man ikke være bange for at få ild ud af munden, siger Sabiha Ghafoor:

"Maden er fuld af smag, men ikke stærk. Hvis folk vil have det stærkt, kan jeg godt klare det, men ellers er retterne bare spækket med smag."

FAKTABOKS

Find menuen

    Sabihas Køkken leverer gratis i Hørning og mod betaling til Skanderborg, Stilling, Kolt, Hasselager og Viby.

    Du kan se, hvad restauranten kan tilbyde, på Facebook og Just Eat - søg efter Sabihas Køkken.

Publiceret 22 January 2019 10:00