Arkivfoto: Øxenholt Foto

Rapport efter dødsbrand på plejehjem afslører flere sikkerhedsfejl

Transport-, Bygnings- og Boligminister, Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, præsenterede tirsdag en rapport over sikkerheden på plejecenteret Farsøhthus i Allingåbro, der viser flere fejl

En voldsom brand på plejecenteret Farsøhthus i Allingåbro i starten af august kostede livet for tre ældre kvinder på henholdsvis 95, 91 og 93 år. Tirsdag præsenterede Transport-, Bygnings- og Boligminister, Ole Birk Olesen (LA), en rapport om sikkerheden på plejehjemmet i et samråd, skriver TV2 Østjylland.

Mediet oplyser, at rapporten blandt andet afslører, at der var flere sikkerhedsfejl på plejecentret.

"I undersøgelsen konstateres det, at der ikke var installeret et automatisk sprinkleranlæg i bygningen. Derudover var spisekøkkenet indrettet i flugtvejsgangen, hvilket reducererede flugtvejen og medvirket til at branden i gangen blev voldsom. Endelig konstateres det, at flugtvejsgangen ikke var opdelt med røgsikre og selvlukkende dør," lød det i dag i samrådet fra Ole Birk Olesen ifølge TV2 Østjylland.

Det er samtidig også blevet konstateret, at den del af bygningen, hvor branden brød ud, ikke overholdt de brandkrav, som var gældende, da plejecentret blev ombygget for over tyve år siden.

"Efter det gældende bygningsreglement kræves det, at der installeres automatiske brandalarmer og varslingsanlæg, og at personalet og brandvæsenet skal varsles af anlæggene, hvis der er beboere som ikke selv kan bringe sig i sikkerhed. Derudover skal der installeres sprinkleranlæg, hvis en bygning med plejeboligafsnit har et samlet etageareal på 1000 m2," fortsatte ministeren i dagens samråd ifølge TV2 Østjylland.

jwh

Publiceret 11 September 2018 15:52

SENESTE TV