Smukfonden slår endnu et slag for ensomme og udsatte

Genoptræningsforløb for unge, fællesaktiviteter for udsatte og lisvmestringsforløb for ADHD børn er blandt de projekter, der modtog penge fra Smukfonden

Af
Thomas Meisel Rasmussen

For fjerde år i træk uddelte Smukfonden legater til projekter, der arbejder med ensomme og udsatte

Bestyrelsen, bestående af formand for Skanderborg Festivalklub, Poul Martin Bonde, borgmester Jørgen Gaarde og direktør i Royal Unibrew Carsten Nørland var med til at uddele dagens 13 legater, der samlet løber op på 365.000 kroner.

Smukfonden modtager 20 procent af festivalens overskud. Derudover får den også to kroner per solgt liter fadøl under Smukfest fra samarbejdspartneren Royal Unibrew.

Overskud til dem uden overskud

Tre af modtager-projekterne var mødt op fredag for at modtage deres legater i Smukfests Ambassade.

Det var The back to life project, der laver genoptræningsforløb for udsatte unge, Café Fundamentet, der styrker deres brugere med fællesaktiviteter, såsom indkøb og madlavning, og Skanderborg Selvhjælp, der arbejder med mestringsforløb for børn med ADHD.

“Det falder på et rigtigt tørt sted. I år har staten givet afslag på vores ansøgning af støttemidler, så der er virkelig brug for de her penge,” fortæller gruppeleder hos Skanderborg Selvhjælp, Carsten Jensen.

Siden legaterne blev uddelt første gang i 2014, er det samlet blevet til mere end tre millioner kroner til de gode formål.

“Det giver simpelthen så god mening, at vi har et større formål med festivalen, som handler om at støtte folk, der har ondt i fællesskabet,” fortæller Poul Martin Bonde.

Publiceret 10 August 2018 21:54

SENESTE TV