Saveus i smuk, smuk revanche

Martin Hedegaard & Co. rev et begejstret publikum rundt i managen

Af
Claus Sonne

Foto: Per Bille og Mike Madsen

På sådan en fredag, hvor man er i søvnunderskud. Hvor ens computer har valgt at gå i sort en hel eftermiddag. Og hvor kæden helt bogstaveligt hopper af redaktionscyklen på vej til festivalpladsen. Hvad gør man så for at samle energi? Der er sikkert flere muligheder, men herfra skal lyde en anbefaling om at finde en koncert med Saveus.

Bandet, der ved sidste års festival blot nåede to numre, før teknikken brød uhjælpeligt sammen en sen aftentime i P3 Teltet, var i år placeret på Bøgescenen. Og mon ikke ikke Martin Hedegaard & Co. også er at finde der i 2019.

Via en stille og lidt rocket indledning fik Saveus-drengene nemlig i nærmest overvældende grad fat i publikum, der gang på gang gik bersærk i hoppende begejstring, første gang med hittet 'Everchanging', næsten gang med 'Time Can Heal a Man' og igen med 'Ready to Die'. Og med gennembrudsnummeret 'Levitate Me' som en fantastisk finale, hvor publikum helt og aldeles overgav sig til de fire hvidblusede 'reddere'.

Men koncerten var mere end bandets store hits. Folk var i den grad med foran, midti og bagved. Unge, ældre og dem midtimellem. Teksterne memoret og skrålet.

Sluttelig blev Martin Hedegaard gelejdet ud til en omgang crowdsurfing og pænt returneret storsmilende, så han og bandet i fællesskab kunne slutte en aften, der gør det muligt for Saveus at prale med, at man på ganske kort tid både har væltet festivalerne i Roskilde og Skanderborg.

Publiceret 10 August 2018 23:45

SENESTE TV