Kim Larsen på Smukfest: Nærvær, gåsehud og lun lykke i øjenhøjde med en "gammeldags" herre

Kim Larsen er en musikhistoriske odyssé gennem de seneste 40 års dansktop - og vi elsker det

Af
Grethe Bo Madsen

Foto: Per Bille / www.ry-foto.dk

Bifaldet var stort, da Kim Larsen onsdag aften med ordene "Velsignet er den, der sætter sig ned" satte sig tilrette i sin stol på Bøgescenerne, men det var ENORMT, da han godt en time senere rundede af igen. I mellem lå en af de koncertoplevelser, der ikke findes mange af.

Vel vidende at Larsen har aflyst koncerter hen over sommeren på grund af sygdom, var det her koncerten, der SKULLE opleves i tusmørket denne sveddryppende augustaften på Smukfests første dag - og vi blev ikke skuffet.

Foran scenen står publikum pakket som sardiner i en dåse gange 10. Her er viiiildt mange mennesker, og vi synger alle sammen med på alle numre, unge som gamle og ikke bare i trængslen foran scenen, men også ude bag ved i barerne og sidegaderne.

At Larsen sidder ned har ingen betydning. Vi er i øjenhøjde, det er nærvær i tiende potens og Larsen har os i sin hule hånd. Nationalskjalden har styr på sit publikum og binder numrene sammen med små lune Larsenske sløjfer af citater og finurligheder.

Og køber man den præmis af en 72-år gammel sanger og musiker, der foretrækker at være en "gammeldags herre" fremfor en moderne mand bag en skærm, så er det en veloplagt og professionelt leveret koncert med et dansk musikikon, der har været med gennem de senest 40 års dansk musikhistorie.

Livet er langt, lykken er kort, men den er her, lige nu og lige her i bøgeskoven sammen med Hr. Larsen.

Publiceret 09 August 2018 10:32

SENESTE TV