Pariserbøffen er en klassiker. Aarhus Update har fået den lækre spise på fem forskellige adresser i Aarhus. Blandt andet på Vestergade 51, hvor der er hele syv varianter på menuen. Foto: Update

Pariserbøffen er en klassiker. Aarhus Update har fået den lækre spise på fem forskellige adresser i Aarhus. Blandt andet på Vestergade 51, hvor der er hele syv varianter på menuen. Foto: Update

Pariserguiden:

5 pivlækre pariserbøffer

En pariserbøf kan smage himmelsk, når den er tilberedt med omhu og perfektion. Aarhus Update har udvalgt fem restauranter, som laver en god og saftig pariserbøf

Af
Af: Pernille Søborg

Aarhus Update

Stor bøf på Café faust

Ved åen i Aarhus ligge Café Faust. En populær café og restaurant, hvor der ofte er mange mennesker. Det var ingen undtagelse, da vi var forbi til frokost for at prøve pariserbøffen.

Betjeningen er smilende og gør, hvad de kan for at give dig en god oplevelse. På menukortet står, at pariserbøffen kan tage op til 20 minutter at lave. God information.

Læs også: Guide: 5 lækkerier på Aarhus Central Food Market

Pariserbøffen kom på en lille tallerken i forhold til mængden af mad. En stor bøf dækkede hele brødet, og på tallerkenen var rødbeder, kapers, rødløg, peberrod, æggeblomme og salat. Bøffen var medium stegt, som vi bad om. Den var saftig og velsmagende. Der var godt med æg. Tak for det! En klassisk byg selv pariserbøf. Salaten var overflødig efter min mening, men ellers en ganske hæderlig pariserbøf til 145 kroner. Pariserbøffen er kun på kortet til frokost.

Café Faust

Åboulevarden 38

8000 Aarhus C

Foto: Aarhus Update

Foto: Aarhus Update

Klassisk version på Café Lava

Lava er et af de lidt oversete steder ved åen i Aarhus. Her serveres pariseren i en klassisk udgave. Den er stor, og som twist er der godt med salat med som tilbehør. Ikke nogen dum idé. Bøffen er pænt stor, og du bliver spurgt om, hvordan du vil have din bøf stegt. Og det holder stik. Vores skulle være rosastegt, og det var den.

Her er der masser af kapers, rødbeder og almindelige løg. Bøffen dækker brødet, og den har en flot stegeskorpe og er selvfølgelig stegt i smør. Peberroden er af den type med spark i. Dejligt, og hvis du ikke er til det, så er det nemt selv at dosere det. Pariserbøffen er på menukortet hele året. Et sikkert valg, og den smager fremragende.

Prisen er 129 kroner.

Her er udeservering, og LAVA ligger i solsiden ved åen, og her er altid liv og glade dage. Udover det, så har LAVA en af byens smukkeste barer.

LAVA

Åboulevarden 22 

8000 Aarhus C

Foto: Aarhus Update

Foto: Aarhus Update

En ordentlig krabat på Restaurant Europa

En af de hyggeligste restauranter i Aarhus ligger ved havnen og over for byens nye Dokk1. Her er en sjælden ro og hygge. En kontrast til den moderne nabo. 

Læs også: Ølhundens fem sikre: Øl i stride strømme 

På Restaurant Europa har de en klassisk pariserbøf. 25 minutter skal man forvente, det tager, da den selvfølgelig laves fra bunden. En ordentlig krabat med en 400-500 grams bøf. I små skåle var der hjemmelavet rødbeder, hakket løg, kapers og to æggeblommer - det var nødvendigt til den store bøf. Oven på bøffen var der en god gang revet peberrod og ringe af rødløg. Brødet kunne man ikke umiddelbart se. Kødet dækkede det. Men det var vendt i smør og fint sprødt. Kødet var medium stegt. Godt krydret og dejligt saftig. En meget traditionel pariserbøf med smag, saft og kraft som kan mætte selv de mest sultne gæster. 165 kroner var prisen.

Restaurant Europa

Havnegade 28

8000 Aarhus C

Foto: Aarhus Update

Foto: Aarhus Update

Perfekt stegt på Restaurant Fedet

I Risskov ligger Restaurant Fedet. Det er en klassisk dansk restaurant med fransk ophav. Her er altid en pariserbøf på menukortet. En stor en af slagsen. 300 gram oksekød, rødløg, kapers, peberrod, et glas med rødbeder og rå æggeblomme på toppen af et Weck-glas. 

Bøffen var ganske enkelt perfekt stegt på panden, og med lidt tid i ovnen var den perfekt. Utrolig saftig og ikke mindst rosa helt ud til kanten. Brødet fyldte ikke meget. Det var fast i det og ikke mindst gavmildt smørstegt. Anretningen er flot. Her er kræset for detaljen.

Prisen for pariserbøffen er her 158 kroner.

Hvis vejret er godt, er der en terrasse i solsiden ud til Nordre Strandvej.Til de der kommer i bil - der er mange gratis parkeringspladser ved og omkring Fedet.

Restaurant Fedet

Nordre Strandvej 35

8240 Risskov

Foto: Aarhus Update

Foto: Aarhus Update

Syv forskellige på Restaurant Vestergade 51

Vestergade 51 byder på et stort udvalg af forskellige typer pariserbøffer. Spændende med syv varianter at vælge i mellem frem for bare den traditionelle.

Vi kan anbefale den klassiske pariserbøf a la tatar. Lynstegt oksetatar på toast og hele gøjemøjet. Kødet var helt perfekt. Friskhakket naturkvæg svitset på den ene side. Kapers, rødløg, hjemmelavede rødbeder, purløg og æggeblomme.

En vild pariserbøf af krondyr med blå ost på toppen er også en anbefaling værd. Dertil tyttebær, timian, rå løg, persille og en portvinssauce med svampe. Det var intet en sand genistreg. Den blå ost passede perfekt til krondyret og den kraftige portvinssauce. En servering som går op i en højere enhed.

Priserne ligger mellem 129 og 179 kroner

Restaurant Vestergade 51

Vestergade 51

8000 Aarhus C

Foto: Aarhus Update

Foto: Aarhus Update

Publiceret 28 April 2018 10:00

SENESTE TV