Behandles onsdag:

LGBT-hus kan være på vej til Aarhus

Byrådet skal beslutte, om der skal tages skridt til at etablere et LGBT-hus med blandt andet sundhedsinformation og aktiviteter

Aarhus Byråd skal til onsdagens byrådsmøde tage stilling til, om der skal arbejdes på at etablere et LGBT-hus.

Det sker på baggrund af en indstilling fra Aarhus Kommunes Udvalg for mangfoldighed og ligestilling, skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Udvalget vil blandt andet samarbejde med LGTB-miljøet i Aarhus om at etablere et hus, der skal rumme sundhedsinformation, aktiviteter og netværk samt information til børn og unge.

I forbindelse med budgetforliget for 2018 vedtog et bredt flertal en hensigtserklæring om at ”forligspartierne ser positivt på ønsket om et LGBT-hus i Aarhus.”

Det er derfor udvalgets forventning, at byrådet nu vil bakke indstillingen op.

LÆS OGSÅ: SF og R vil have LGTB-hus i Aarhus

”Vi står med en minoritetsgruppe af borgere, hvoraf mange er ressourcestærke mennesker med karriere og familieliv, men desværre er det også en gruppe, som generelt har dårligere sundhed, oftere oplever diskrimination, hadforbrydelser og føler sig mere ensomme end den øvrige del af befolkningen. Det har vi som politikere et ansvar over for at gøre noget ved”, siger formanden for Udvalget for mangfoldighed og ligestilling, Lone Norlander Smith (EL).

Hvis Byrådet giver grønt lys til indstillingen, er udvalgets næste skridt at udvide udvalget med tre repræsentanter fra bysamfundet, som skal være med til at realisere udvalgets arbejde.

”Det er enormt positivt, at byrådspolitikerne har fokus på området, for vi er et segment, der er lidt overset og usynligt. Og især i en sundhedsoptik er der brug for at blive gjort noget. Med udvalgets dagsorden kan denne minoritetsgruppe blive løftet, samtidig med at Aarhus bliver en mere attraktiv og rummelig by," siger formanden for støtteforeningen til et LGBT-hus i Aarhus, Tine Kristensen.

Foruden huset skal der også arbejdes på blive den første danske by, som er medlem af Rainbow City Network, samt at Aarhus Kommunes nye sundhedspolitik kommer til at omhandle seksuel sundhed.

Endvidere vil udvalget stå i spidsen for skabe debat omkring rummelighed i Aarhus og arbejde på at arbejdspladsen, Aarhus Kommune, er en attraktiv og rummelig arbejdsplads for LGBT-personer. 

dp

Publiceret 17 April 2018 08:09

SENESTE TV