Pressefoto

Pressefoto

Guide:

Tag på gåtur i din by

En guidet tur i Aarhus kan vise nye sider af byen og fortælle gemte historier

Aarhushistorier

Aarhushistorier tager folk med til baggårde og afkroge. Manden bag, historiker Doron Haahr, viser nye sider af byen og fortæller historier imens. Turene går tit i fodsporene på nogle af de mennesker, der har boet i byen fx natmanden, bødlen eller modstandsfolk under besættelsen eller viser byens udvikling med ture i Ceres-byen og på Aarhus Ø.

Se mere på www.aarhushistorier.dk

Foto: Sara Bradley

Foto: Sara Bradley

Urban nature walk

Urban nature walk er stiftet af Anne Hansen og Inga Andersen. Turene er et alternativ til de traditionelle guidede ture og er et bud på, hvordan FN's 17 mål for bæredygtighed kan omsættes til lokale oplevelser.

F.eks. kan en tur vise genbrugsbutikker, mad og drikke, kunst og økologi med bæredygtigt fokus eller byens bistader, et projekt der støtter socialt udsatte.

Se mere på www.urbannaturewalk.dk 

Pressefoto

Pressefoto

FOF Byvandringer

FOF tilbyder byvandringer, hvor du får historien bag Aarhus' mange bykvarterer og nogle af byens særprægede bygninger. Turene giver overblik over byens historiske udvikling, og du får et helt nyt syn på din by.

Læs også: Gratis søndagsmotion for alle

I sommeren 2018 har FOF som noget nyt i samarbejde med Aarhus Guiderne dagligt byvandringer fx 'Vikingerne i Aarhus i 1000 år' eller 'Aarhus under besættelsen'. 

Se mere på www.fof.dk

Pressefoto

Pressefoto

Aarhus Culture Walk

På to timer kan du sammen med Aarhus Culture Walk rejse mellem Aarhus' fortid, nutid og fremtid og få en smag på byens historie og kultur.

Kom f.eks. med på den traditionelle tur gennem Aarhus, hvor du ser byen fra nye vinkler og på nye måder, uanset om du er lokal eller lige ankommet. Der er afgang hver lørdag kl. 11 eller 14 fra Aarhus Hovedbanegård.

Se mere på www.aarhusculturewalk.dk

Pressefoto

Pressefoto

Aarhus Explorers

Aarhus Explorers er en del af AarhusGuiderne og har weekenderture året rundt på engelsk, tysk, dansk eller spansk.

De mest populære er f.eks. ‘Vikingerne kommer!' og ‘Aarhus for begyndere'. Den nye byvandring, 'Awesome Aarhus', viser f.eks. byens kunst, arkitektur eller genbrugsbutikker.

Se mere på www.aarhusexplorers.dk

Pressefoto

Pressefoto

Publiceret 14 April 2018 08:00

SENESTE TV