Madanmeldelse:

Poke Bowls, Aloha: Mahalo væltede os omkuld med den hawaiianske skål

Af
Af Jan L. Pedersen

Aarhus Update

Velkommen til byens hotte, hawaiianske poke bowl-joint. Den ligger i Mejlgade.

Navnet er Mahalo Poke Bowls, og de er en af de nye spillere på den sunde madscene. De var de første, som introducerede aarhusianerne for poke bowls. Tak for det. På kort tid er de blevet en af byens mest velbesøgte takeaway-steder, selvom der er 12 siddepladser i forretningen. Den hawaiianske sundhedsskål har taget aarhusianerne med storm, og Mahalo Poke Bowls var de første i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Ny bod på Aarhus Street Food: Hjemmelavet hummus, brænde og åben ild

I Los Angeles og New York er poke bowls en kæmpe succes. Sidste år skyllede bølgen så ind over København. Nu er turen kommet til Aarhus.

Festlige og farverige poke bowls

Konceptet er ret enkelt og bygger på poke – sushi in a bowl. Nogle har for sjovt kaldt poke bowls for en omgang dekonstrueret sushi. Grunden er, at mange af de ingredienser, som vi ser i sushi, også findes i poke bowls.

LÆS OGSÅ: Madanmeldelse: Velkommen til en planet, hvor pitaen er specialet

Der er 6 forskellige at vælge mellem. Og dog. Hvis du ikke er til en af de seks, så kan du selv sammensætte din egen, så der er reelt syv forskellige. Vi testede tre af dem. Der er tre forskellige marinader. Alle er soyabaserede. Den søde, den syrlige og den stærke. Priserne for en almindelig bowl er henholdsvis 80 og 85 kroner.

Opbygningen af en bowl. Foto: Aarhus Update

Opbygningen af en bowl. Foto: Aarhus Update

Tuna Tuner var favoritten

Fisken marineres med deres egen marinade, som gør underværker ved bowlen. I bunden var der lune ris. Der var frisk mynte, dild og persille, som klart gav smag. Dressingen var sesam-mayo - ikke fed på nogen måde. Modne og møre avocadoer. Der var nok af den. Ellers rødløg, tynde skiver jalapeño, forårsløg, sesam, wakame-tangsalat og lidt rogn. Marinaden sparkede en masse umami og smag i bowlen. Tangsalaten gjorde det godt her. Marinaden var spicy miso, hvilket gav styrke. En ufattelig smagfuld omgang, hvor præcisionen med den krydrede miso var ren opvisning i smag. Et afhængighedsforhold er skabt her.

Tuna Tuner. Foto: Aarhus Update

Tuna Tuner. Foto: Aarhus Update

Salmon Diaz

Masser af Edamame bønner. Laksen er marineret med Yuzu Ponzu sauce (japansk citrussauce). Yuzu-frugten dyrkes i Japan, Kina og Korea. Den gav en friskhed over bowlen, og den trods alt afdæmpede syrlighed passede godt til den fede laks. Ellers var der sprøde agurker skåret i anarkistiske stykker. Siracha-mayo og masser af sesam og forårsløg i. De tynde skiver radiser var mest til pynt. Syrligheden i bowlen gør, at man føler sig mæt på den gode måde.

Salmon Diaz. Foto: Aarhus Update

Salmon Diaz. Foto: Aarhus Update

Krebsehaler med spidskål

Cray Cray var navnet på den her bowl. Her er både syre og styrke i den her bowl. Så bland den, inden du spiser den, for når du får jalapenos med i munden, så får du varmen. Den syrlige dressing renser ganen, og er som skabt til krebsene. Her er også ananas, hvilket giver lidt mere balance i syre/sødme-regnskabet. Granatæbler var der også. De gjorde ikke så meget ved smagen. Yuzu Ponzu var også marinaden her, som langsomt sivede ned over risene. Krebsehalerne var lækre møre, og der var ikke sparet på dem.

Cray Cray. Foto: Aarhus Update

Cray Cray. Foto: Aarhus Update

Sympatiske priser

Regningen var til at betale. Du kan blive mæt for 85 kroner. Er du mere end almindelig sulten, må du måske slippe 105 kroner. Men det er heller ikke meget, når du holder det op mod, hvor god mad du får. Vi betalte 305 kroner inklusiv drikkevarer, og der var fint mad til tre personer.

Indretningen. Foto: Aarhus Update

Indretningen. Foto: Aarhus Update

Vurdering

Jeg har selv spist adskillige poke bowls i Honolulu og på Kauai. Det var godt. Men at jeg skulle spise lige så gode, omend ikke bedre poke bowls i Mejlgade, havde jeg ikke i min vildeste fantasi drømt om. Det var ikke desto mindre tilfældet.

LÆS OGSÅ: Madanmeldelse: Salat fra Green Neighbour holder 100 procent

En stjerne er født. Uden tvivl. Et must at prøve, også for storspisende kødelskere. Hos Mahalo bliver du mæt på den gode måde. Der er i den grad arbejdet med smagen, og det er mit bedste bud på sund mad, hvor du ikke opdager, det er sundt. Genialt vil nogen nok sige!

Men ikke mindst, så er der forskellighed over smagsnuancerne i de forskellige poke bowls. En anbefaling på størrelse med Waikiki Beach er kun på sin plads. Tak, fordi folkene bag Mahalo søsatte den her lille perle.

Mahalo Poke Bowls

Mejlgade 57 
8000 Aarhus C

Publiceret 13 April 2018 11:45

SENESTE TV