Nu bliver det nemmere at være cyklist ved letbanen

Aarhus Kommune har færdiggjort de første af i alt 1500 cykel p-pladser

Første del af 1500 nye cykelparkeringspladser langs letbanen er netop blevet etableret. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. De nye og bedre cykelparkeringspladser skal sikre, at det er let for aarhusianerne at skifte mellem cykel og tog.

LÆS OGSÅ: Aarhus Letbane har kørt 84.000 km med en rettidighed på 99 procent

”Det er vigtigt, at aarhusianerne har gode muligheder for at kunne tilrettelægge den rejse, der giver bedst mening for den enkelte. Og det skal det være lettere at kombinere forskellige transportformer. Indretningen omkring Letbanens enkelte stoppesteder bliver derfor tilpasset området og den forventede trafik. I Midtbyen skal vi have plads til de mange cykler, mens der uden for byen vil blive mulighed for at parkere bilen og skifte til enten Letbane eller bus,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen. 

Ifølge Aarhus Kommune har de nye cykelparkeringspladser fået et æstetisk udtryk, der ligger tæt op af Letbanens perroner for at give byrummet et ensartet udseende.

Flere steder er cykelparkeringspladserne overdækket og oplyst, så cyklerne kan stå tørt og sikkert. Der er også flere steder etableret luftpumper, så man ikke skal cykle hjem på halvflade dæk. 

Alle 1500 cykelparkeringspladser langs Letbanen ved være færdige, når Letbanen åbner til Grenå og Odder.

jwh

Kortet viser, hvor Aarhus Kommune har anlagt cykelparkering inden for Ringvejen. Foto: Aarhus Kommune

Kortet viser, hvor Aarhus Kommune har anlagt cykelparkering inden for Ringvejen. Foto: Aarhus Kommune

Publiceret 11 April 2018 10:00

SENESTE TV