Færdselskontrol i Aarhus V:

Bilist kørte 140 på Ringvejen

15 bilister fik klip eller værre ved ny færdselskontrol i det vestlige Aarhus

En bilist blev målt til at køre 140 km/t på Ringvejen, da Østjyllands Politi lørdag aften var på færdselskontrol i det vestlige Aarhus.

Det er tilladt at køre 70 km/t på Ringvejen, så bilisten kørte altså dobbelt så stærkt, som man må, hvilket koster en betinget frakendelse af kørekortet.

En anden fartsynder kørte 109 km/t på Ringvejen, og han havde slet ikke noget kørekort, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Vanvidsbilist kørte kvinde ned med vilje på sti med legende børn

I alt 29 bilister blev sigtet for 38 lovovertrædelser ved weekendens færdselskontrol i Aarhus Vest - nogle blev altså sigtet for flere ting.

De fleste sager drejede sig om hastighed. 15 bilister kørte så meget for stærkt, at de enten fik et klip i kørekortet eller betinget frakendelse af kørekortet.

Ud over færdselsforseelserne var der en enkelt sag om euforiserende stoffer, da der blev fundet 100 gram hash i en bil med tre unge mennesker. 

Herunder er en oversigt over sigtelserne:

• 15 hastighedssager (fem til betinget frakendelse og 10 til klip).

• 4 røde lys – heraf en til betinget frakendelse, idet flere bilister måtte bremse op for sigtede.

• 2 klip for ulovlige overhalinger.

• 1 narkopåvirket bilist.

• 2 var frakendt førerretten.

• 1 havde ikke erhvervet kørekort.

• 13 andre sager (sele/mobil/kørekort ej medbragt)

LÆS OGSÅ: Aarhus Vest får ikke fred for politiet, før folk kører ordentligt

Lørdagens færdselskontrol var langt fra enestående. Østjyllands Politi har stor fokus på trafikanter i Aarhus Vest og har tidligere i år været på adskillige kontroller i bydelen, hvor en hel del har et noget afslappet forhold til færdselsreglerne. Politiet har tidligere udtalt til Lokalavisen Aarhus, at man bliver ved med at komme på kontrol i Aarhus Vest, indtil folk har forstået budskabet om, at de skal køre ordentligt.

 

Publiceret 09 April 2018 15:30

SENESTE TV