I denne uge udkommer Vestbo Trio og Uffe Steen Trio med et nyt og meget blåt album, hvor de to trioer spiller sammen. Dereter tager de på turne og kan høres i Musikhuset 13. april. Foto: Tahmasbi

I denne uge udkommer Vestbo Trio og Uffe Steen Trio med et nyt og meget blåt album, hvor de to trioer spiller sammen. Dereter tager de på turne og kan høres i Musikhuset 13. april. Foto: Tahmasbi

Virtuosen Uffe Steen og de unge vilde laver ny lyd

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

Det var et forsøg og for sjov, da Uffe Steens Trio og Vestbo Trio forrige år gik på scenen sammen. De to trioer spillede på skift, men også alle seks mand på samme tid. To gange guitar, bas og trommer. Publikum ville bare have mere og selv synes de, at det gik rigtig godt. Så nu er der mere fra to gange bluestrio.

De udgiver en vinylplade i denne uge og tager derefter på turné.

Den kendte guitarist, Uffe Steen, og Michael Vestbo kender hinanden fra konservatoriet, hvor Michael Vestbo var Uffe Steens elev. De har hver især dannet en trio.

“Vi er begge instrumentale groovey blues-trioer, men helt forskellige. Med 10 år på bagen er vi i Vestbo Trio nærmest grønne i forhold til Uffe Steen og hans folk, der har været på toppen i tre årtier,” siger Michael Vestbo.

Endnu en lærer og elev

Trommeslageren i Vestbo Trio er enig og supplerer:

“De har et internationalt niveau, men vi kan noget andet. Der opstår magi, når vi spiller sammen, fordi vi spiller forskelligt,” siger Eddi Jarl.

Han spiller sjovt nok også sammen med sin lærer, når han er på scenen med Jesper Bo fra Uffe Steens Trio.

“Jesper Bo er mere blues-agtig, og jeg er rytmisk,“ forklarer Eddi Jarl og suppleres straks af Vestbo-trioens bassist:

“De samme instrumenter kan spilles på et hav af måder, og der sker noget særligt med ørerne, når man hører to lydbilleder over for hinanden,” siger Jesper Smalbro.

“Musikken træder tydeligere frem. Det er, som når du får to nuancer af grøn ved siden af hinanden, så ser man deres forskelle og brudflader,” fortsætter han, der lige som de to andre i Stenbo-trioen har en særlig relation til sin pendant i Uffe Steens trio: De to bassister bor på den samme vej i Trige.

“Jeg tager min bas under armen og går hen i den anden ende af vejen, når jeg skal øve sammen med Thomas,” smiler Jesper Smalbro.

Læs også: Dødsmetal i lange baner

Begge trioer har valgt at spille instrumentalt, selv om det kan kræve lidt mere af publikum, end mainstream blues-slagerne gør.

“Vi mener, at det bliver nemmere for publikum at være med, når vi spiller sammen, og vi går stadig efter at komme bredt ud til alle,” siger Vestbo-musikerne.

Uffe Steen og Michael Vestbo er to kolleger, der begge spiller bluesguitar. De har en fortid som lærer og elev på Det Jyske Musikkonservatorie i Aarhus. Foto: Tahmasbi

Uffe Steen og Michael Vestbo er to kolleger, der begge spiller bluesguitar. De har en fortid som lærer og elev på Det Jyske Musikkonservatorie i Aarhus. Foto: Tahmasbi

Ny plade i denne uge

Efter de spillede en enkelt og meget succesfuld livekoncert sammen i 2016, lavede de to trioer en turné sammen sidste år.

“Vi spillede for fulde huse, og publikum var vildt begejstrede. Så efter sidste koncert i Musikhuset, satte vi os ned backstage og plottede en række datoer i kalenderen dette forår, så vi igen kan komme ud og spille,” forklarer Michael Vestbo, der er guitarist og meget fascineret af sin venstrehåndede lærer, der bare har taget guitaren i den modsatte hånd og derfor har strengene i den omvendte rækkefølge af alle andre.

“Jeg har altid set op til Uffe Steen, der heldigvis blev min lærer på konservatoriet. Det er stort for mig, når vi står på den samme scene,” mener Michael Vestbo.

Den ros gør Uffe Steen meget glad, men han holder ydmygt fast i, at de to nu er kolleger og ikke længere lærer og elev.

“Jeg ser Michael som en færdig musiker, der har en masse at give mig. I det hele taget lærer jeg hele tiden af mine elever,” smiler Uffe Steen, der er lige så begejstret for 2 x trio som de unge musikere er.

Læs også: VIDEO: Radio-legenden Carsten Holm har slået rod i Aarhus

Der er lavet liveoptagelser af de to trioer, og de udgives på en smuk, blå vinylplade i indeværende uge. Den hedder 'Doppler Effect' og er på gaden fredag 23. marts.

Trioerne spiller i Musikhuset Aarhus 13. april.

Publiceret 22 March 2018 19:30

SENESTE TV