Stor engelsk avis:

Northside er en af de bedste i Europa

Der er store roser fra engelske The Telegraph til sommerens Northside i Aarhus, der bliver omtalt som en af sommerens bedste alternativer til Glastonbury

Af
Jonas Wrede Hansen

Den store engelske avis The Telegraph har for nylig samlet en liste med Europas ti bedste festivaler uden for England, og her er der blevet fundet plads til en enkelt dansk en af slagsen.

Selvom Roskilde Festival nok er den mest kendte festival uden for landets grænser, så er det aarhusianske Northside, som The Telegraph kalder for et perfekt alternativ til den engelske festivalgigant Glastonbury.

LÆS OGSÅ: New York Times om Aarhus: En af de mest spændende design-scener på kontinentet

"Relativt ukendt for britiske musikfans indtil sidste år ser denne mellemstore festival ud til at bygge videre på den status, som den fik i 2017, da Danmarks anden største by tiltrak turister til byen, der var Europæisk Kulturhovedstad, imens festivalarrangørerne lykkedes med at få Radiohead som et topnavn," lyder det blandt andet i The Telegraphs anbefaling af Northside. 

Også festivalens omgivelser bliver fremhævet i den internationale anbefaling.

"Parken ligger en behagelig gåtur fra byens centrum, langs en flod, hvor midlertidige barer dukker op langs ruten til festivalen," lyder det i anbefalingen, hvor sommerens hovednavne Björk, The National og Beck bliver fremhævet, imens avisen samtidig opfordrer folk til at tage et smut forbi Aros, når de alligevel er i Aarhus. 

Udover Northside er der også fundet plads til den islandske festival Secret Solstice, spanske Primavera Sound og norske Oya blandt de bedste festivaler denne sommer rundt omkring i Europa. 

Publiceret 16 March 2018 07:00

SENESTE TV