Venstre:

Stop samarbejdet med Café Kaffegal

Efter flere tidligere ansattes beskyldninger om mobning hos Café Kaffegal kræver Venstre, at Aarhus Kommunes samarbejde med caféen bliver stoppet

De seneste dages historier om klager over arbejdsmiljø og tyrannisk ledelse på Café Kaffegal har fået Venstres Gert Bjerregaard til at kræve handling fra rådmand Kristian Würtz. Det meddeler Venstre i en pressemeddelelse. 

Sagen begyndte søndag, da TV2 Østjylland kunne afsløre, hvordan en række tidligere ansatte hos Café Kaffegal beskylder stedet for modning. Siden er det kommet frem, at Aarhus Kommune flere gange har fået klager over stedet, men at der intet er sket. Det er Gert Bjerregaard bestemt ikke tilfreds med.

LÆS OGSÅ: SF vil hylde de psykisk syges fortaler: "Det fortjener han virkelig"

”Jeg forstår ikke, hvordan Aarhus Kommune og den tidligere rådmand, Thomas Medom (SF), har ignoreret de talrige klager om arbejdsmiljøet og den daglige leders tyranniske behandling af sårbare medarbejdere på Café Kaffegal. Vi i Venstre kræver nu øjeblikkelig afbrydelse af samarbejdet, og at sagen tages op i Social- og Beskæftigelsesudvalget,” udtaler Gert Bjerregaard (V), medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget i Aarhus Kommune, i pressemeddelelsen.

En række eksperter fortalte mandag til TV2 Østjylland, at Aarhus Kommunes håndtering af de talrige klager ser ud til at være dybt kritisabel.

”Som eksperterne også kommenterer, ser hele dette forløb meget mærkværdigt ud. Favrskov Kommune afbrød samarbejdet allerede i 2014. Spørgsmålet er for mig at se, om den tidligere rådmand, Thomas Medom (SF), og forvaltningen har sovet i timen eller bevidst holdt hånden over Café Kaffegal og lederen Brian Sørensen på grund af kammerateri,” udtaler Gert Bjerregaard (V), der nu vil have undersøgt sagen til bunds.

jwh

Publiceret 13 March 2018 07:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.