Politirapporten:

Svensk storsmugler for retten i Aarhus

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Mandag blev en 41-årig svensker fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Manden er en del af den kæmpe narkosag, som Særlig Efterforskning Vest i Aarhus har optrevlet.

16 personer blev i sidste uge anholdt i Jylland i sagen, og cirka 2 tons hash og 11 kilo kokain blev beslaglagt.

LÆS OGSÅ: Stor narkoring optrevlet: 1.335 kilo narko beslaglagt

Den 41-årige svensker er sigtet for medvirken til indsmugling af store mængder narko. Han blev anholdt i Sverige samtidig med de andre og er nu blevet udleveret til Danmark.

Østjyllands Politi har ikke meldt noget ud om resultatet af grundlovsforhøret, men mandens formodede medsammensvorne blev i sidste uge varetægtsfængslet i fire uger. 

dp

Døgnet i øvrigt

Færdsel

Der skete et færdselsuheld mandag kl. 06.40 på Østjyske Motorvej ved Tilst. Seks biler var involveret i et harmonikasammenstød, sandsynligvis på grund af den tætte tåge. Ingen personer kom noget til, og der skete kun mindre material skade. 

Der skete et færdselsuheld mandag kl. 08.00 på motortrafikvejen ved broen på Balevej i Hornslet. To lastbiler og to personbiler var involveret i et harmonikasammenstød på vej mod Aarhus, sandsynligvis på grund af den tætte tåge. Ingen personer kom noget til, og der skete kun mindre materiel skade. 

Der skete et færdselsuheld mandag kl. 09.18 på Østjyske Motorvej i nordgående retning ved Brabrand. Her påkørte en varebil en lastbil på grund af køkørsel i tågen. Ingen personer kom noget til, og der skete kun mindre materiel skade. 

Der skete et færdselsuheld mandag kl. 10.19 på Østjyske Motorvej i norgående retning ved Brabrand. En 67-årig mandlig bilist påkørte en 60-årig mandlig bilist på grund af dårlig sigtbarhed. Ingen kom umiddelbart noget til, og der skete kun mindre materiel skade. 

En 22-årig mand blev mandag kl. 20.21 standset i bil på Skejbyvej i Risskov. Her testede han positiv for hash og blev sigtet for narkokørsel.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Nordrevej i Åbyhøj begået mellem søndag d. 4/3 kl. 11.00 og i går kl. 9.40
  • På Holme Møllevej i Viby begået mellem torsdag d. 1/3 kl. 16.00 og fredag d. 9/3 kl. 10.00
  • På Damgårdsvej i Viby begået i går mellem kl. 7.30 og kl. 15.30
  • På Odinsvej i Åbyhøj begået i går mellem kl. 8.00 og kl. 16.30
  • På Ewaldsgade i Aarhus C begået mellem tirsdag d. 27/2 kl. 15 og i går kl. 22.00

Publiceret 13 March 2018 15:26

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.