Omstridt højhusbyggeri forventes godkendt:

Protestgruppe forbereder anke

Skuffet protestformand mener, at byrådet bevidst er blevet fejlinformeret

Meget tyder på, at Aarhus Byråd onsdag aften vil godkende en ændring af lokalplanen, så der kan bygges et 58 meter højt højhus til softwarevirksomheden Systematic på Søren Frichs Vej.

Ifølge stiften.dk har S, SF og LA allerede besluttet sig for at stemme for ændringen. Dermed går et flertal af politikerne i byrådssalen mod de mange borgerprotester mod højhusprojektet.

Formand for protestgruppen 'Bevar Den Grønne Kile', Tommy Jervidal, som mandag havde foretræde for Teknisk Udvalg sammen med arkitekt Kjeld Ghozati med en alternativ plan, er skuffet.

Han har dog ikke mistet modet.

Ifølge ham sendte gruppen tirsdag dokumentation til byrådet, som, han håber, kan rykke ved beslutningen.

"Vi mener, Olav de Linde har givet urigtige oplysninger. Det gør vi byrådet opmærksom på. Det kan de så tænke over til i morgen. Men det er svært at sige, om det kan flytte noget. Min fornemmelse er, at der er spænding om resultatet. Vi krydser i hvert fald fingre."

LÆS OGSÅ: Positiv protestgruppe: Øjner chance for at højhusplaner droppes

Olav de Linde er bygherre og lejer nuværende og kommende bygninger ud til Systematic.

Olav de Linde har afvist, at der kan bygges etager ovenpå de eksisterende bygninger på grund af undergrundens dårlige bæreevne.

Men det er bevidst vildledning, mener Tommy Jervidal, for i 2007 og 2009 ansøgte Olav de Linde netop om at få lov til at bygge i fem og syv etager på de eksisterende bygninger.

Bliver ændringen af lokalplanen stemt igennem, kan byrådet forvente anke.

"Vi vil undersøge et sidste kort, som vi så vil spille ud ved en anke af beslutningen. Vi har beviser på urent trav fra Olav de Linde, og det er man nødt til at undersøge til bunds. Man kan ikke vedtage det her på falske forudsætninger, som bygherre har givet byrådet," siger Tommy Jervidal.

Olav de Linde forklarede i sidste uge til stiften.dk følgende om, hvorfor det nu ikke er muligt at bygge ovenpå de eksisterende bygninger, når man godt kunne i 2007 og 2009.

"Det var kun en mindre del af den ene længe, vi ville bygge ovenpå, og droppede det igen. Hvis vi skal bygge de eksisterende længer højere ville vi være nødt til at rive dem helt ned og bygge noget nyt forfra. Men det er økonomisk ikke forsvarligt," sagde bygherren.

Publiceret 13 March 2018 18:49

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV