Enhedslisten:

Aarhus skal have flere P-vagter

I et nyt forslag, som præsenteres på næste byrådsmøde, foreslår Enhedslisten, at der skal være flere P-vagter i Aarhus for at sikre, at parkeringsreglerne overholdes

Enhedslisten er tilhænger af den nye parkeringspolitik i Aarhus, der er på vej til at blive vedtaget. Men partiet mener, at der er brug for, at der bliver ansat 12 ekstra P-vagter i byen til at sikre, at parkerings-reglerne overholdes. Det er især i aftentimerne, at partiet mener, der er behov for en ekstra indsats. Det oplyser Enhedslisten i en pressemeddelelse, hvor de samtidig skriver, at forslaget bliver præsenteret ved næste byrådsmøde.

LÆS OGSÅ: Venstre vil have gratis parkering i Aarhus

”Der er ikke kapacitet til at kontrollere parkering om aftenen i Aarhus. En del parkerende har det som en kalkuleret risiko at parkere i områder med manglende kontrol. Derfor er der behov for at ansætte 12 ekstra P-vagter,” siger Keld Hvalsø, formand for Teknisk Udvalg, i pressemeddelelsen. 

Parkerings-politikken har været behandlet i Teknisk Udvalg. Enhedslisten er glad for, at der er flertal for den, bestående af EL, S, SF og Alt, mens de borgerlige partier er imod den. Politikken indeholder blandt andet udvidet beboerparkering og øget betaling for at parkere i midtbyen.

”Vi ønsker, når parkeringspolitikken bliver vedtaget, at der faktisk også er parkeringspladser til rådighed for beboerne i midtbyen, og som minimum at der betales for den nødvendige parkering for de bilister, der kommer fra opland og andre kommuner,” fortsætter Keld Hvalsø i pressemeddelelsen.

Næste byrådsmøde finder sted onsdag fra klokken 16.

jwh

Publiceret 13 March 2018 08:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.