Drukner i succes:

Terma udvider for 40 millioner kroner

Lystrups største virksomhed har fortsat vokseværk og går snart i gang med en stor udvidelse

Af
Af Kim Skovrup Andersen

I sommeren 2019 forventes en ny 2-etagers bygning med i alt 3.114 etagekvadratmeter at stå klar til brug hos teknologivirksomheden Terma i Lystrup. Den nye bygning skal rumme en kombineret vagt og reception, ny kantine og køkken samt 70 nye kontorarbejdspladser, mødelokaler og en kælderetage.

“Vi mangler simpelthen plads. Vi er vokset ud af vores nuværende rammer med stigende aktivitet og efter flere år med vækst i antallet af medarbejdere. Vi forventer, at denne udvikling vil fortsætte i de kommende år,” siger Termas kommunikationschef, Kasper Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Terma får ordre til 100 millioner kroner

“Den nuværende kantine og køkken fra 1978 er bygget dengang, vi var 275 medarbejdere. I dag er vi 750 medarbejdere, så det er ikke tidssvarende. Alene i 2017 havde vi en nettotilgang i Terma som helhed på 150 medarbejdere, og mange af dem er ansat i hovedkontoret i Lystrup,” siger Frits Lindgren.

Han er bygningsteknisk chef hos Terma, har været ansat i 41 år og har oplevet vokseværket på tæt hold i virksomheden, der målt på medarbejdere er byens største.

“Vi ligger egentlig meget godt her i Lystrup i forhold til motorvej og lufthavn, og jeg er af den opfattelse, at vi er vellidt her i byen. Og så har vi et ganske glimrende samarbejde med kommunen omkring byggeriet,” siger han.” siger han.

Udgravning i maj

Terma udsendte i samarbejde med Erik Arkitekter og TRI-Consult udbudsmateriel i slutningen af januar i år, og der netop blevet holdt licitation. Byggeriet ventes at beløbe sig til op mod 40 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Erhverv Lystrup vækster voldsomt

Arbejdet med at forberede byggeplads er gået i gang og vil fortsætte til midt i april i år, hvorefter udgravning til den nye bygning påbegyndes i maj.

”Ved indretning af byggeplads og under selve byggeriet vil vi i videst muligt omfang tage hensyn til vores naboer, men helt undgå gener kan vi nok ikke,” siger den bygningstekniske chef.

Sådan kommer Terma til at se ud i sommeren 2019, hvis alt går efter planen. Illustration: Erik Arkitekter.

Sådan kommer Terma til at se ud i sommeren 2019, hvis alt går efter planen. Illustration: Erik Arkitekter.

Om Terma

  • Terma blev grundlagt i Aarhus i 1944 af Orla og Svend Aage Jørgensen i Aarhus. De fremstillede termometre og manometre, som navnet Terma er en sammentrækning af.
  • I dag er Terma en højteknologiske virksomhed, som udvikler produkter og systemer til civile, militære og sikkerhedsmæssige formål, herunder kommando- og kontrolsystemer, radarsystemer, systemer til beskyttelse af fly, rumfartsteknologi og strukturdele til flyindustrien. 
  • Terma samlede sine forskellige aktiviteter i Aarhus på Hovmarken 4-6 i Lystrup over en 10-årig periode i årene 1969-78. I dag er der cirka 750 medarbejdere på hovedkontoret, og inden byggeriet går i gang, er der i Lystrup 23.500 kvadratmeter kontorer, produktion og lager under tag. I alt har Terma 1.450 medarbejdere globalt i USA, Singapore, Tyskland, England, Belgien, Holland, Frankrig, Indien og Forenede Arabiske Emirater.
  • I det seneste regnskab blev det oplyst, at Terma havde en samlet omsætning på 1.740.000.000 kroner.

Publiceret 13 March 2018 09:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV