Flere mindreårige piger taget for butikstyveri

Forældre og sociale myndigheder blev flere gange kontaktet mandag

Det var butiksdetektiven i Føtex City Vest i Brabrand, der mandag klokken 10.29 tilbageholdt to unge piger på 11 og 12 år. Detektiven forklarede politiet, at hun havde bemærket pigerne, fordi de virkede nervøse og kiggede sig over skulderen, mens de længe stod på det samme sted i legetøjsafdelingen. Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten. 

LÆS OGSÅ: Trusler, halsgreb, spark og slag: Mand anklaget for at voldtage kæreste flere gange

Da pigerne efter en halv time havde passeret kasselinjen uden at betale for nogen varer, spurgte vagten, om der var noget, de havde glemt. Det mente pigerne umiddelbart ikke, men detektiven bad dem alligevel følge med. Og her viste det sig, at den ene af pigerne havde gemt en nøglering til en værdi af 25 kroner i sin jakkelomme.

Begge piger blev sigtet for tyveriet, ligesom deres forældre og de sociale myndigheder blev underrettet.

LÆS OGSÅ: Kvinde fik kørt sit dæk af: Synderen stak af fra uheldet

Senere samme formiddag klokken 11.40 blev to andre mindreårige taget i stjæle fra Lidl i City Vest. De to piger på 13 og 14 år blev opdaget, da personalet havde bemærket, at de havde lagt noget brød ned i deres taske og forladt butikken uden at betale. Ved nærmere eftersyn viste det sig, at pigerne havde forsøgt at stjæle en række madvarer til en værdi af 95 kroner. De erkendte begge to, og deres forældre og de sociale myndigheder fik besked.

Klokken 16.10 blev Føtex i City Vest udsat for endnu et butikstyveri. Her var det dog ikke en mindreårig, men i stedet en 18-årig kvinde, der havde forsøgt at forlade butikken uden at betale for en plade Marabou-chokolade. Den 18-årige erkendte tyveriet.

jwh

Publiceret 13 March 2018 10:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.