Enhedslisten støtter forældre i at holde børn hjemme

Der er fuld støtte fra Enhedslisten til forældres krav om bedre normeringer

Torsdag holdt en gruppe forældre i Aarhus deres børn hjemme fra daginstitutioner i protest mod utilstrækkelige normeringer. Det møder nu opbakning fra Enhedslisten i Aarhus. Det skriver partiet i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ: Drama i teatret: To personer besvimede under forestilling

Enhedslisten har i årevis kæmpet for at få bedre normeringer i de aarhusianske daginstitutioner, hvilket ifølge partiet kun er lykkedes i et begrænset omfang.

”Vi bakker helt og aldeles op om forældrenes krav og ønsker. De harmonerer fuldt ud med det, som vi i Enhedslisten gennem flere år har forsøgt at få flertal for i Aarhus Byråd," siger Lone Norlander, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten og medlem af Børn- og Ungeudvalget, i pressemeddelelsen. 

Lone Norlander kender børn- og ungeområdet indefra gennem sit mangeårige arbejde som leder af en daginstitution i Aarhus.

Ved de seneste fire års budgetforhandlinger har Enhedslisten stillet forslag om bedre normeringer i daginstitutionerne, især for de 0-2 årige. Men det har ifølge Enhedslisten været op ad bakke, idet de fleste andre partier i byrådet enten har været imod eller også kun har lettet en lille smule på pengekassen.

”Vi vil i byrådet arbejde for, at vi i daginstitutionerne i Aarhus får en tilstedeværelses normering, der sikrer børnene ordentlige opvækstvilkår, og samtidig skal vi have en sikring af de ansattes arbejdsvilkår,” fortsætter Lone Norlander i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 11 March 2018 11:15

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.