Sådan vil Simsek genskabe tilliden til Teknik og Miljø

Bünyamin Simsek vil samle myndighedsopgaver og kontrolfunktioner i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Efter kommunalvalget sidste år fik Bünyamin Simsek (V), som tidligere var rådmand for Børn og Unge, posten som rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, og siden har han arbejdet på en plan for en omorganisering af organisationens 1350 medarbejdere. Den plan er nu klar til at blive fremlagt, meddeler Teknik og Miljø i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ: Mobile boder får lov til at blive fast del af bybilledet

Den nye plan skal gøre forvaltningen mere effektiv og bidrage til at genskabe tilliden til, at opgaverne bliver løst tilfredsstillende med fokus på en løsningsorienteret og serviceminded Teknik og Miljø, lyder det i pressemeddelelsen.  

Forandringerne i organisationen styrker de tværgående support- og controlling-funktioner og samler myndighedsopgaverne i en afdeling, der blandt andet skal styrke borger og virksomhedsservicen.

Flytter rundt på medarbejdere

I 2016-17 fratrådte to centerchefer og direktøren for Teknik og Miljø, som ikke levede op til kerneværdierne i Aarhus Kommune, på baggrund af revisions- og advokatundersøgelser af personalesager, indkøb og kreditkortforbrug.

Sagerne afslørede manglende kontrolfunktioner og mangelfuld opfølgning på problemsager. Organisationsforandringerne skal sikre, at sager som disse ikke kan ske igen. 

Samtidig skal organisationsforandringen gøre Teknik og Miljø klar til at flytte hovedparten af sine medarbejdere ind i en fælles bygning, der står færdig i Gellerup i begyndelsen af 2019, som vil understøtte organisationens kultur- og værdiproces.

”Det er store omvæltninger, der nu er på vej i Teknik og Miljø. Vi kommer til at samle kontorer og flytte flere hundrede medarbejdere rundt. Men vi kommer alle til at få glæde af en ny organisation, som kan løse opgaverne endnu bedre, mere serviceminded og effektivt end i dag. Det er afgørende, at vi får styr på butikken og genskaber tilliden til vores forvaltning. Det skal vi både gøre for borgernes skyld, erhvervslivets skyld og for medarbejdernes skyld, for de yder hver dag en stor indsats for byen,” siger Bünyamin Simsek i pressemeddelelsen. 

To afdelinger bliver nedlagt

Problemerne omkring embedsførelsen i Teknik og Miljø har primært været koncentreret omkring Natur og Vej Service og samarbejdsrelationerne til Center for Byens Anvendelse. Natur og Vej Service har i 2017 gennemgået en betydelig forandring.

Med ansættelsen af en ny forvaltningschef for Center for Byens Anvendelse i marts 2017 er det lykkedes at opbygge en ny ledelseskultur med stor bevidsthed om at adskille ansvar for tilrettelæggende opgaver inden for drift og anlæg i forhold til de udførende opgaver i Natur og Vej Service. Struktur og ledelsen af Natur og Vej Service er ændret med styrkelse af kvalitet og ressourcestyring, lyder det også i pressemeddelelsen fra Teknik og Miljø. 

Arbejdstilsynet har nylig udtalt sin uforbeholdne anerkendelse af indsatsen. På den baggrund indstiller Bünyamin Simsek, at Natur og Vej Service også i fremtiden skal referere til Center for Byens Anvendelse. I hvert fald frem til 2019, hvor opgaven med driften af alle byens grønne områder, som Natur og vej Service i dag står for, skal i udbud.

”Med de store forandringer, som er sket i Natur og Vej Service det seneste år, og med den meget tydelige ledelse, der er tråd til, er jeg helt tryg ved, at lade Natur og Vej Service fortsætte sit arbejde frem mod det store udbud næste år. Natur og Vej Service har virkelig forandret sig, og løser mange vigtige opgaver, som vi ikke skal sætte på spil,” fortsætter Bünyamin Simsek i pressemeddelelsen.

Ud over samling af alle fællesfunktioner i en helt ny stabsenhed bliver Center for Byudvikling og Mobilitet og Center for Miljø og Energi nedlagt. I stedet oprettes et helt nyt center med de berørte udviklings- og myndighedsopgaver. Der skal ansættes en forvaltningschef til at stå i spidsen for den opgave. 

Mandag skal Magistraten behandle forslaget til den nye organisering i Teknik og Miljø.

jwh

Publiceret 09 March 2018 16:15

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV