AGF vinder dramatisk kamp mod OB

AGF fik fredag aften forårets anden sejr, da holdet ude mod OB vandt 1-0, efter et flot hovedstødsmål af Jens Stage

Af
Jonas Wrede Hansen

AGF mødte fredag aften OB på udebane i det fynske, hvor der fra start var lagt op til en svær kamp. OB jagtede en top-seks, imens AGF forsøgte at få et godt udgangspunkt til nedrykningspillet.

Kampen endte med en 1-0-sejr til udeholdet, hvilket blev skabt efter en flot første halvleg af AGF, imens OB tog initiativet i anden halvleg.

Kampens første fem minutter startede noget rodet, hvor det nok var OB, der havde mest fat. Stille og roligt fik AGF dog styr på sit spil og efter blot 12 minutter kunne udeholdet juble, da Jens Stage med et hovedstød scorede efter et højt og velplaceret hjørnespark fra Tobias Sana.

Målet fik sat ekstra gang i AGF, der fortsatte med effektivt genpres og hurtige kombinationer. Krydret med OB's mange fejlafleveringer og dårlige placeringer i forsvaret, gav det flere gode muligheder til AGF.

Efter 20 minutter var det netop en dårlig aflevering fra en OB-forsvarer, som gav AGF's Martin Pusic en kæmpe chance. Alene i feltet brugte han dog for lang tid på at afslutte, og skuddet blev i stedet blokeret, før det blev farligt.

Fem minutter efter var AGF endnu en gang på spil, da først Bundu var tæt på med et skud, der dog blev parereret af OB-målmand Sten Grytebust. Bolden røg derefter ud til Tobias Sana, som dog missede en kæmpe chance, da hans skud blev blokeret ud til hjørnespark. Det efterfølgende hjørnespark blev også til en stor chance, da indlægget via en OB-spille ramte stolpen, dermed kunne AGF kun gå til pause med en 1-0-føring.

— Alka Superliga (@Superligaen) 9. marts 2018

Vigtig sejr

OB kom helt anderledes ud til anden halvleg, hvor de tog teten og jagtede en udligning fra start til slut. Dog kom den aldrig. I stedet lykkedes AGF med at forsvarer sig godt, selvom OB flere gange kom til nogle gode muligheder.

AGF bed også fra sig et par gange, selvom holdet i nærmest hele anden halvleg stod mange nede på egen bane halvdel.

I det 67. minut fik AGF muligheden for at lukke kampen, da Jens Stage var tæt på at blive dobbelt målscorer. Ved en omstilling efter et OB-hjørnespark kom AGF i overtal mod et svækket OB-forsvar. Jens Stage var på bolden, og i stedet for at spille bolden på tværs forsøgte AGF'eren selv, hvilket langt fra var tæt på.

Dommeren fandt hele seks minutters overtid til kampen, hvilket gav den en forøget spænding. Den greb hjemmeholdet fra OB, som lage et højt pres og var også farlige flere gange, men AGF kan være lykkelige over, at have Aleksandar Jovanovic i målet, der diskede op med nogle klasseredninger.

Og så i det fjerde minuts overtid burde AGF have afgjort det hele, men Mustafa Amini lavede muligvis årets afbrænder. Det hele sluttede efter den dramatiske afslutning med en 1-0-sejr til 'De Hviie'.

Dermed er AGF hoppet op på en tiende-plads et point foran Silkeborg, som dog kan tage pladsen tilbage i morgen, når holdet møder Hobro.

Kampen i tal

OB 0-1 AGF

13. minut: Mål af Jens Stage (AGF)

34. minut: Gult kort til Rasmus Festersen (OB)

36. minut: Gult kort til Martin Pusic (AGF)

42. minut: Gult kort til Casper Højer Nielsen (AGF)

Pausestilling 0–1

64. minut: Gult kort til Marco Lund (OB)

90. minut: Gult kort til Kasper Junker (AGF)

Publiceret 09 March 2018 20:45

SENESTE TV