Officielt:

Aarhus-borgmester er ny formand for KL

Jacob Bundsgaard (S) overtager formandsposten i Kommunernes Landsforening

Det har i lang tid været kendt, at Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), med største sandsynlighed skulle overtage formandsposten for Kommunernes Landsforening (KL).
 
Torsdag eftermiddag blev det officielt, da den nye bestyrelse konstituerede sig, og Bundsgaard blev valgt uden modkandidat.
 
Allerede kort efter kommunalvalget i november afslørede socialdemokraten, at han ville gå efter formandsposten, som han nu har overtaget efter Kalundborgs borgmester Martin Damm (V), der er ny næstformand.
 
 
Den nye post indbringer Bundsgaard et honorar på 539.257 kroner om året. 
 
"Det er et stærkt hold, vores medlemmer har valgt til KL's bestyrelse, og jeg glæder mig til at stå i spidsen sammen med Martin. Vi vil i den kommende periode fortsætte med at have stort fokus på en stærkere og tættere inddragelse af vores medlemmer. KL's adelsmærke er at få bragt virkeligheden ind på Christiansborg – i de politiske debatter og i forhandlingslokalerne. For det er kendskabet til virkeligheden – til borgernes og virksomhedernes udfordringer og behov og til de benspænd og forhindringer, kommunalbestyrelser oplever, der kan give os adgang til at præge udviklingen af velfærdssamfundet," siger Jacob Bundsgaard til KL's hjemmeside.
Også i et af KL's otte udvalg er Aarhus repræsenteret.

LÆS OGSÅ: Skive i hård kritik af KL - nu er hun velbetalt udvalgsformand: "Jeg er ikke til fals for penge"

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), er udpeget som formand for Sundheds- og Ældreudvalget.

"Kommunerne har i for lang tid fokuseret for meget på effektiviseringer og besparelser på sundheds- og ældreområdet. I vores iver for at mindske stigende, ustyrlige udgifter har vi fjernet os for langt fra, hvordan folk og især ældre ellers får mulighed for at leve livet godt. Vores mantra bør være, at vi skal have mere magt tilbage til borgerne og til ældre mennesker," siger Skive i en pressemeddelelse.

Hun mener, at Aarhus nu står stærkere end nogensinde i KL.

"Selv ikke under Thorkild Simonsen har Aarhus stået så stærkt i KL. Begge fløje er repræsenteret, og jeg håber, at det skaber en endnu bedre service og velfærd til danskerne."

Medlemmerne af KL's formandskab:

  • Formand Jacob Bundsgaard (A), Aarhus Kommune
  • Næstformand Martin Damm (V), Kalundborg Kommune
  • Jørn Pedersen (V), Kolding Kommune
  • Frank Jensen (A), Københavns Kommune
  • Tonni Hansen (F), Langeland Kommune

Publiceret 08 March 2018 18:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.