Unge fra Gellerup-Tovshøj Fritidstilbud tog imod Lars Løkke med flag, og han tog sig tid til en lille snak. Foto: Louise Nyvang Burmeister

Unge fra Gellerup-Tovshøj Fritidstilbud tog imod Lars Løkke med flag, og han tog sig tid til en lille snak. Foto: Louise Nyvang Burmeister

Lars Løkke i Gellerup:

Fornuftigt også at forebygge

Udsatte unge skal mødes både med hård hånd og imødekommenhed, mener statsministeren

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er positiv overfor Østjyllands Politis nye satsning på forebyggelse i udsatte boligområder.

LÆS OGSÅ: Politiet sender pædagoger på banen i udsatte boligområder

Politiet har ansat to pædagoger, en socialrådgiver og en akademiker med speciale i religionsvidenskab, der skal komme tæt på de unge og forebygge, de bliver en del af det kriminelle bandemiljø.

"Det er fornuftigt også at fokusere på forebyggelse. Regeringen har af flere omgange lavet bandepakker og andet, der strammer op, for vi ønsker at møde de kriminelle med en hård hånd. Men vi har også lagt et ungdomskriminalitetsudspil frem, der både har en hård hånd, men også en imødekommenhed overfor nogle af de unge, der skal trækkes ud af en kriminel løbebane, før den bliver for alvorlig. Det er både og - der skal helt klart satses også på forebyggelse, og hvis det er det, Østjyllands Politi gør med den satsning, byder jeg det selvfølgelig kun velkommen," sagde statsministeren til Lokalavisen Aarhus, da han i dag besøgte Gellerup.

 

Lars Løkke taler med bydelsmødrene i Gellerup. Foto: Louise Nyvang Burmeister

Lars Løkke taler med bydelsmødrene i Gellerup. Foto: Louise Nyvang Burmeister

Dagens besøg i Gellerup kommer i kølvandet på regeringens nye plan, der skal gøre op med ghettoer og parallelsamfund i Danmark.

Under besøget i Gellerup hørte statsministeren om de fysiske forandringer, der i øjeblikket finder sted i området.

Se Lokalavisens interview med Lars Løkke Rasmussen i Gellerup:

"Det gør indtryk på mig, at man er godt i gang med at rive fem boligblokke og lidt mere ned og godt i gang med at bygge op. Det er en fysisk forandring, jeg godt kan lide," sagde Lars Løkke til Lokalavisen.

Statsministerens besøg sluttede i selskab med bydelsmødrene, der fungerer som rollemodeller og ambassadører i Gellerup og andre udsatte boligområder.

LÆS OGSÅ: "Regeringens ghettoplan er en katastrofe"

"Det gjort stort indtryk på mig at mødes med bydelsmødrene her på kvindernes internationale kampdag. Det er nogle gæve kvinder med forskellig etnisk baggrund, der i fællesskab og frivilligt kæmper for at række ud til nogle af de andre kvinder, der måske sidder lidt mere isoleret tilbage herude i Gellerup," sagde statsministeren.

 

Publiceret 08 March 2018 16:30